darbe çağrısı ! | " /> darbe çağrısı ! | "/>

En Sıcak Konular

Yalçın Küçük'ten darbe çağrısı !

11 Temmuz 2008 09:49 tsi
Yalçın Küçük'ten darbe çağrısı !
Yalçın Küçük, 32. Gün'de Ergenekon ile ilgili şok sözler sarfetti ve program konuklarıyla tartıştı.

1970'lerde, İşçi Partisi'nin ikinci kez kuruluşu için çalışmalara katıldığı bilinen ve terörstbaşı Abdullah Öcalan’la ilk röportajı yapan kişi olarak tanınan Yalçın Küçük, dün akşam Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programına konuk oldu.

Oldukça sinirli olduğu gözlenen ve konuşması sırasında sık sık sesini yükselterek masaya vuran Yalçın Küçük’ün hedefinde AK Parti ve Başbakan Erdoğan vardı. Ergenekon operasyonlarını eleştiren Yalçın Küçük, Türkiye’nin bir iç savaş yaşadığını iddia etti.

Türkiye’de iç savaş varmış
Küçük, Türkiye’nin resmen bir iç savaş yaşadığını iddia etti ve “Hiçbir dönemde bu kadar kan dökülmemiştir. İstinye’deki olay Ergenekon operasyonu ile ilintilidir” dedi.

Küçük ve Tolon için ne dedi?
Ergenekon operasyonunda son olarak emikli paşaların gözaltına alınmasını hazmedemediği gözlenen Yalçın Küçük, şok sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu devletin Veli Küçük’e dokunma hakkı yoktur. Hiçbir paşaya dokunma hakkı yoktur. Benim için yanıyor. Rejimi yıkıyorlar.”

Erdoğan’a ağır ithamlar
Başbakan Erdoğan’a yönelik ağır sözler sarfeden Küçük, “Siz Tayip Bey’den demokrasi mi bekliyorsunuz? Erdoğan, Ergenekon operasyonunun savcısıdır” iddiasında bulundu. Ergenekon operasyonunda ilk yakalananların MHP muhalifi olduğunu, ikinci operasyonda gözaltını alınanların da AK Parti muhalifi olduğunu öne süren Küçük, “Bu yakalananlar doğrudan doğruya Tayip Erdoğan muhalifidir. Tayyip Erdoğan’ın savcı problemi var. Bu olayın savcısı Tayyip’tir. Avukatı da benim. Ben bu işi Deniz’e de vermem. Deniz benim kadar savunamaz. CHP’nin prestiji çok kötüyse askeriye müdahale yapar. TSK yönetimi iktidara yakınsa genç subaylar darbe yapar” dedi.

Hilmi Özkök’ü darbeci olmakla suçladı
Hızını alamayan Küçük, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ü darbeci olmakla suçladı. Küçük, “Asıl darbeci Hilmi Özkök’tür. Ben her şeyi konuşurum. Hilmi Paşa hazretlerinin darbeci olduğunu ben söylemiyorum kitaplar var. Hilmi Paşa hazretlerinin irticaya çok yakın olduğunu, selefi Hüseyin Kıvrıkoğlu söylüyor” diye konuştu.

Yalçın Küçük’e okkalı cevap
Yalçın Küçük’e cevap ise katılımcılardan gazeteci yazar Gülay Göktürk’ten geldi. “Bir rejim değişikliğini ben de görmüyorum dünya da görmüyor. Bu sadece bazı kişilerin saplantılarından ibaret bir durum. İslamcı değişimi saplantılı birkaç kişiden başka kimse görmüyor” diyen Göktürk, şunları söyledi:

“Dünyanın her yerinde iktidar partileri kendi çıkarlarına bir şeyler yaparlar. Bu davada, AK Parti şöyle düşünüyor olabilir. Bu güçler aynı zamanda benim kapatılmamı isteyen güçler. Bu dava elbette ki faydalıdır ama bu dava için AKP’nin davası demek çok yanlış. Bu dava Türkiye’nin gördüğü en önemli siyasi davadır. Bu davanın toplumun vicdanında görüleceğini düşünüyorum. Her yerde bir sızma var.

İddianameyi diline doladı
Küçük, Ergenekon soruşturması ile ilgili iddianame sürecini de şu sözlerle eleştirdi: “Neden bekleyeceğim 13 ay iddianameyi. Bu bir darbe mi 13 aydır iddianame yazılmamış. Bir defa Ümraniye’ye gideceksiniz. İşe yaramayan üç tane bomba bulacaksınız sonra da paşaları gözaltına alacaksınız. Seçilmiş seçilmiş diye bir şey söylüyorlar. Tayip beyi kim seçti. Halk mı seçti seçen halkı kim belirledi.”

Küçük’ün diğer incileri
Küçük’ün diğer incileri şöyle: “Bana yapımcılar programa gelirken elini vuracaksın, sesini yükselteceksin diyorlar. Yargı yargı diyorlar. Eğer Şener paşa ile Hurşit paşayı görevleri dolayısıyla darbe hazırlamakla suçluyorsanız bunun mevkii Genelkurmay Başkanlığıdır. Ne diyor Yaşar Paşa; ‘Öyle olsa askeri savcının haberi olurdu’ diyor. Ağzını açsa bu iş askeri mahkemeye düşer. Bu iş askeri mahkemeden kaçırma meselesidir. Bu işin doğrudan doğruya ilk celse de genelkurmay mahkemelerine intikal ettirilir. Ordu içinde isyana kalkmak genelkurmayı ilgilendirir. Genelkurmay bakar. AB beni hiç ilgilendirmiyor. Ben hiçbir zaman Avrupalı olmayacağım.”

* * *

Askere ağır tahrik: Sanki Darbe Çağrısı !
Küçük programın sonlarına doğru şok bir söz sarfetti. "Bu zamanda bu kafa" dedirten Küçük, "Darbe yapmak çok kolay" dedi.

habervaktim / samanyoluhaber



Bu haber 1,459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,565 µs