En Sıcak Konular

Kahraman polis öğretmenmiş

11 Temmuz 2008 09:32 tsi
İstinye Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen Osman Dağlı, bugün taburcu olacak.

ABD Başkonsolosluğu'na saldırı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getiren polis Osman Dağlı'nın Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu olduğu ortaya çıktı.


KPSS'de yeterli puanı alamayan Dağlı, öğretmen olamayınca polislikte karar kılmış. Amasya Merzifon'da 6 ay polislik eğitimi alan 28 yaşındaki Osman Dağlı, geçtiğimiz temmuz ayından beri bu mesleği sürdürüyordu. Ailenin tek evladı olan Dağlı'nın 2 yaşında bir kız çocuğu var. Anne ve babası olayı duyar duymaz memleketleri Kırşehir'den İstanbul'a gelerek evlatlarına destek oldu. Omzundan kurşun yarası alan Osman Dağlı'yı bir an bile yalnız bırakmayan anne ve baba, oğullarıyla gurur duyuyor.

Olayı duyar duymaz İstanbul'a gelen Dağlı'nın eniştesi Ahmet Köysün, "Eğer Osman'a bir şey olsaydı anne ve babası yıkılırdı. Allah'a ne kadar şükretsek az." dedi. Enişte Köysün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Osman'ın dinî inançları çok kuvvetliydi. O yüzden ambulansta şehadet getirmiş. Allah bize onu bağışladı." Osman Dağlı'nın mezun olduktan sonra bir süre işsiz kaldığını söyleyen enişte, kahraman polisin KPSS'de yeterli puanı alamayınca polis olmaya karar verdiğini belirtti. Aile olarak böyle bir evlada sahip olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen enişte, gözyaşlarını tutamadı. Osman Dağlı'nın Türkçe öğretmeni olan eşinin de 2 yaşındaki kızıyla İstanbul'a geldiği öğrenildi. Öte yandan olay esnasında konsolosluğa sığınmaya çalışan Dağlı, yetkililer kapıyı açmayınca büyük zorlukla karşılaşmıştı. Yaşadığı bu sıkıntı yüzünden ABD Başkonsolosu Sharon Wiener'in hastaneye ziyaret talebini reddeden yaralı polis, konsolosluk tarafından gönderilen çiçeği de kabul etmedi.

Baba İsmail Dağlı: Oğlumla gurur duyuyorum

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na yönelik düzenlenen terörist saldırıda canını ortaya koyarak üç saldırganı etkisiz hale getiren polis memuru Osman Dağlı'nın sağlık durumu iyiye gidiyor. Kahraman polisi, bir önceki gün İçişleri Bakanı Beşir Atalay başta olmak üzere çok sayıda devlet erkanı ziyaret etti. Dün de Dağlı'nın Kırşehir'de yaşayan yakınları hastaneye akın etti. Zaman'ın sorularını cevaplandıran baba İsmail Dağlı, saldırganlarla cesurca mücadele eden oğluyla gurur duyduğunu söyledi. "Osman benim tek evladımdı." diyen baba Dağlı, "Saldırıdan yaralı olarak kurtulabildiği için çok mutluyum." diye konuştu. Yavrusunun başka insanların canı için hayatını tehlikeye atmasını 'kahramanlık' olarak nitelendiren baba, oğluyla gurur duyduğunu ifade etti. Öte yandan yaralı polis Osman Dağlı'nın amcasının da Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru olduğu öğrenildi.

samanyoluhaber



Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs