Bombayı veren Ergenekoncu! | " /> Bombayı veren Ergenekoncu! | "/>

En Sıcak Konular

Bombayı veren Ergenekoncu!

11 Temmuz 2008 09:11 tsi
Bombayı veren Ergenekoncu!
Danıştay saldırısında tutuklanan Osman Yıldırım, savcı Öz'ün gösterdiği fotoğraftan Ergenekoncuları tespit etti.

Danıştay saldırısında tutuklanan Osman Yıldırım, Ergenekon'u soruşturan Savcı Öz'e verdiği ifadeyi anlattı. Yıldırım, Öz'ün gösterdiği fotoğraflardan Ergenekon'da tutuklanan isimlerin örgüt içindeki rollerini ve saldırıdaki ilişkisini el yazısıyla teşhis ettiğini söyledi.

Veli Küçük'ün Danıştay tetikçisi Arslan ve kendisine Cumhuriyet'e atmak için verdiği bombaları getiren kişinin, Ergenekon'da tutuklananlarla fotoğrafları olduğunu anlatan Yıldırım, örgütün Hablemitoğlu suikasti için de Osman Gürbüz'le anlaştığını söyledi.

Danıştay saldırısında tetikçi Alparslan Arslan'a yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanan Osman Yıldırım, 2 gün önce cezaevinde görüştüğü Mehmet Ener'e 'önemli' açıklamalar yaptı. Yıldırım, Danıştay tutuklularından Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener'le görüşmesinde 'Ergenekon Terör Örgütü' ile Cumhuriyet gazetesi'ne atılan bombalar ve Danıştay saldırısı arasındaki bağlantıyı Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün gösterdiği fotoğraflardaki kişilerin örgütteki görevlerini tek tek anlatarak teşhis ettiğini söyledi.

İTİRAFLARI 10 KASET TUTTU

Daha önce Danıştay duruşması sırasında önemli açıklamalar yapacağını söyleyip, vazgeçen Osman Yıldırım, sanıklardan Süleyman Esen'in Avukatı Mehmet Ener'e “Cumhuriyet'e attığımız bombaları Veli Küçük Paşa bize verdi' demişti. Osman Yıldırım'ın itirafı üzerine Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, 11 Mart 2008'de Ankara'ya gelerek kendisini sorguladı.

SAVCI GÖSTERDİ, BEN TEŞHİS ETTİM

3 gün süren sorgulamada Osman Yıldırım, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanması olayları ile Ergenekon arasındaki bağlantılarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Danıştay hükümlüsü Yıldırım'ın itirafları 10 kaset tuttu.

Avukat Mehmet Ener'le 2 gün önce tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi cezaevinde yeniden görüşen Osman Yıldırım, bu kez, Savcı Zekeriya Öz'e yaptığı itirafların ayrıntılarını anlattı. Yıldırım, Savcı Öz'ün sorguda kendisine Ergenekon operasyonlarında ele geçirilen fotoğrafları gösterdiğini söyledi. Ergenekon'da tutuklu isimleri bu fotoğraflardan teşhis ettiğini anlatan Yıldırım, bu isimlerin örgüt içindeki görevlerini de Savcı Öz'e söylediğini anlattı. Yıldırım'ın üzerinde teşhis yaptığı fotoğraflara kişilerin isimlerini ve yapılanma içindeki konumlarını kendi el yazısı ile not düştüğü öğrenildi.

BOMBALARI GETİREN ERGENEKON SANIĞI

Ergenekon'da tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün, Cumhuriyet gazetesine attıkları bombaları Ataşehir'deki bürosunda 27 Nisan 2006 tarihindeki toplantıda Alparslan Arslan ve kendisine verdiğini itiraf eden Yıldırım, bombayı yan odadan getiren kişinin de Ergenekon sanığı olduğunu söyledi. Yıldırım'ın Avukat Ener'e, “Toplantıda Veli Küçük Paşa'nın talimatı üzerine yan odadan bombaları getiren kişiyi Savcı Öz'ün bana gösterdiği fotoğraflar arasında teşhis ettim. Bombaları getiren şahıs ile Danıştay ve Ergenekon operasyonları kapsamında tutuklananların değişik mekanlarda bir arada olduklarını gösteren fotoğraflar da vardı” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet'e bombaya 500 bin dolar vereceklerdi

Yıldırım'ın, Cumhuriyet'e bomba atılması için para karşılığı anlaşma yaptığını belirterek, “Cumhuriyet'e atılan bomba işi için 500 bin dolar alacaktım. Ama bana (Ergenekon kapsamında tutuklananlar) bu parayı ödemediler” dediği öğrenildi. Cumhuriyet gazetesine 5,10 ve11 Mayıs tarihleri arasında üst üste 3 kez bomba atılmıştı. Daha sonra yapılan kriminal incelemede bu bombaların TSK'nın envanterinde olduğu ve Ümraniye'de ortaya çıkarılan bombalarla aynı seri numarasına sahip olduğu tespit edilmişti.

Bombaları Tekin mi? getirdi

Osman Yıldırım'ın teşhis ettiği fotoğraf arasında Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Danıştay saldırısından sonra 'azmettirici' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in 14 Nisan'da Ankara'daki Cumhuriyet mitingine katıldığı bir fotoğrafında bulunduğu ortaya çıktı. Tekin'in Tandoğan meydanındaki mitingi gerilerden izlediği tespit edildi. Veli Küçük'ün ofisindeki toplantıda yan odadan bombaları getiren kişinin de Tekin olabileceği ileri sürüldü.

Hablemitoğlu işini 'Sahte Yeşil'e verdiler

Osman Yıldırım'ın, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e Hablemitoğlu suikasti ile ilgili de önemli bilgiler verdiği öğrenildi. Yıldırım'ın sorguda “Hablemitoğlu cinayetini bana 2-2.5 milyon dolara vermek istediler. Ben cezaevinde birçok itirafçı ile görüştüğüm için bilirim, 'Bu cinayeti işlediğimde devlet bana sahip çıkacak mı?' diye sordum. Garanti verilmeyince ben de çekildim” dediği ileri sürüldü.

SUİKAST GÜRBÜZ'E KALDI

Savcı Öz'e Hablemitoğlu cinayetinin Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan 'Sahte Yeşil' lakaplı Osman Gürbüz'e verildiğini anlatan Yıldırım'ın, 2 gün önce görüştüğü Avukat Ener'e de “Hablemitoğlu cinayeti Osman Gürbüz'e verildi. Hablemitoğlu için kimin bürosunda konuşmalar yapıldı, büroda kimler vardı. Bunları İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdim” dediği kaydedildi.

'GAZİ'DE BERABERDİK

Osman Gürbüz'ü yakından tanıdığını anlatan Yıldırım'ın şunları söylediği öğrenildi: “Osman Gürbüz'ün İstanbul Alibeyköy'deki evinde kiracı olarak oturdum. Gazi olaylarında da gözcülük yaptım. Gürbüz'ün Gazi olayları ile Doğu, Güneydoğu ve Adapazarı'ndaki bazı olaylarla bağlantıları hakkında savcıya bilgi verdim.” Ergenekon operasyonu kapsamında Antalya'da yakalanarak İstanbul'a getirilen suç makinası Osman Gürbüz, acımasızlığıyla tanınan bir tetikçi olarak biliniyor. Kendi öz kardeşini öldürmekten bile çekinmeyen Gürbüz, Ergenekon'un 'Yeşil'i olarak gösteriliyor.

yenişafak



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs