asıl hedef... | " /> asıl hedef... | "/>

En Sıcak Konular

Terör uzmanlarına göre asıl hedef...

11 Temmuz 2008 08:10 tsi
Terör uzmanlarına göre asıl hedef... İstanbul'daki hain saldırıyı aydınlatmak için seferber olan Emniyet, katillerin bağlantılarına yoğunlaştı.

Hedef polisti 'ses getirsin' diye elçilik seçildi  
 
 
Ana hedefin polis olduğunu belirten terör uzmanları, olayın uluslararası alanda daha geniş yankı bulması için eylem yeri olarak başkonsolosluğun seçildiğini kaydediyor.  
 

ABD Başkonsolosluğu'na yönelik terörist saldırının sır perdesi henüz aralanmadı. 3 polisin şehit düştüğü olayı aydınlatmak için alarma geçen Emniyet, 4 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet yetkilileri, hain eylemin El Kaide'ye yakın gruplar tarafından yapılmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. Ana hedefin polis olduğunu vurgulayan uzmanlar, olayın uluslararası alanda daha geniş yankı bulması için eylem yeri olarak başkonsolosluğun seçildiğini kaydediyor.

İstanbul'da önceki sabah gerçekleşen eylemi bütün yönleriyle inceleyen Emniyet, katillerin bağlantılarına yoğunlaştı. Tetikçilerden ikisinin kapı komşusu olduğu belirlendi. Evden çıkarken "Yeni iş buldum." diyen Bülent Çınar ile diğer iki saldırganın telefon görüşmeleri inceleniyor. Terörle mücadele ekipleri, olayda kullanılan aracı da İkitelli'de terk edilmiş halde buldu. Olaydan sonra kaçan dördüncü kişiye de akşam saatlerinde ulaşıldı. İddialara göre ABD Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırı, Erhan Kargın tarafından organize edildi. Daha önce birçok kez Afganistan'a giden Kargın'ın en son 2007'de Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Emniyet yetkilileri, Kargın'ın El Kaide sempatizanı olabileceğini kaydetti.

Ölü ele geçirilen teröristlerin kimlikleri ise ilginç ayrıntılar içeriyor. 3 polisimizi şehit ettikten sonra vurularak ölen teröristlerden Bülent Çınar'ın yakınları, yaşanan olaydan dolayı şaşkın. Çınar'ın annesi ve dayısı Celal Öz, yeğeninin dünkü saldırıda ölen Erhan Kargın tarafından kandırıldığını iddia etti. Kargın'la Bülent'in tanışmalarının 1 ay öncesine dayandığını söyleyen Celal Öz, "Erhan, 15 gündür Bülent'in yanına gelip gidiyordu. Onu ne şekilde kandırdığını bilmiyorum; ama Bülent böyle bir olaya karışacak insan değildi." dedi. Diğer terörist Raif Topcıl'ın da Erhan Kargın'la, Bülent Çınar aracılığı ile tanıştığı ifade edildi. Uzun süredir arkadaş olan Bülent Çınar ile Raif Topcıl'ın yaşadıkları evleri de aynı sokak üzerinde ve karşı karşıya. Yaşanan olaydan sonra her iki evde de arama yapan polis, Erhan Kargın tarafından getirildiği iddia edilen birçok kitaba el koydu. Bülent Çınar'ın ağabeyleri Atilla Çınar (28), Servet Çınar (31) ve kız kardeşlerinin nişanlısı, Topcıl ailesinden de 2 kişi gözaltına alındı. Dayı Öz, yeğeninin saldırıdan bir gün önce işten ayrıldığını söyledi. Öz, "Belki ona, yurtdışına götürmeyi teklif ettiler. Belki para vereceklerini söylediler. Belki de bir şey içirip kandırdılar. Ailesi garibandı." şeklinde konuştu. Bülent Çınar'ın annesi Saniye Çınar, oğlunun kandırıldığını söyleyerek, "Oğlumu yoldan çıkardılar. O, cinayet işleyecek biri değildi." diyerek gözyaşı döktü. Oğlunun öldüğünü televizyondan duyan Saniye Çınar, "Markette kalıyordu. Sabah erkenden gelip anahtarı bana verdi. 'Anne ben işe gidiyorum' dedi. Neden erken gittiğini sordum. 'Servis saat 08.00'de geliyor.' dedi. Bana, 'Anne ben artık başka işte çalışacağım.' dedi." şeklinde konuştu. Raif Topcıl'ın çalışmayan, sağda solda gezen biri olduğunu belirten Saniye Çınar, polisler için, "Onlar da bizim evladımız. Biz kardeşiz." diye yakındı. Soruşturmayı yürüten Savcı Fikret Seçen, terör konusunda uzman. Daha önce Hrant Dink cinayetiyle ilgili dosyaya bakan Seçen, Ergenekon terör örgütünün savcısı Zekeriya Öz'le adliyede aynı odayı paylaşıyor. Seçen ve Öz, dün bütün mesaisini Emniyet'te geçirdi.
 
zaman



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,033 µs