Erbakan korkusu sardı! | " /> Erbakan korkusu sardı! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'yi Erbakan korkusu sardı!

11 Temmuz 2008 08:05 tsi
CHP'yi Erbakan korkusu sardı! Anayasa Mahkemesi'nin tespit ettiği usulsüz ödemelerin ardından CHP'de bir heyet oluşturuldu.

Heyet Baykal'ın da Erbakan gibi cezalandırılma riskine karşı 'Kayıp trilyon' davasını mercek altına aldı.Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin 1998, 2004, 2005 ve 2006 hesaplarına ilişkin mali denetimi sonucu ortaya çıkan birtakım usulsüz ödemeler, parti yönetimine harekete geçirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatı ile iki heyet oluşturuldu. Heyetten biri mali incelemelere başladı.

Diğer heyet ise Baykal'ın da Erbakan gibi cezalandırılma riskine karşı 'Kayıp trilyon' davasını mercek altına aldı.

Yargı süreci takipte

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Yüksek Mahkeme'nin denetime tabi tuttuğu yıllardaki bazı hesap hareketlerini incelemeye aldı. Özyürek'in çalışması kapsamında, Yüksek Mahkeme tarafından "usulsüzlük" tespit edilen harcama kalemleri tek tek gözden geçiriliyor. Parti adına Anayasa Mahkemesi'ne hukuki başvuruları gerçekleştiren CHP'nin Meclis Grubu ise yargı sürecini takip ediyor.

Baykal’a bilgi verilecek

CHP'deki titiz çalışmanın ilk işareti de grup yönetiminden gelmişti. Özyürek gibi temiz bürokrat geçmişi ile bilinen Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin denetiminin ardından, "Usulsüzlük saptanmışsa usulsüzlüğün gereği yerine getirilecektir. Eğer bir hatamız varsa bundan sonraki muhasebe ve işlemlerimizde hata yapmamaya özen gösterilecektir. Yargı kararlarına herkes saygılı olacaktır" açıklaması yapmıştı. CHP'deki bu inceleme, kapatılan Refah Partisi hakkındaki "kayıp trilyon davası" ile benzer hukuki sonuçların doğabileceği tezini akla getirdi.

Bazı hukukçuların, CHP ve DYP ile ilgili mali denetimlerin, RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a siyasi yasak getiren dava ile benzer şekilde sonuçlanabileceği görüşünü dilendirmesi üzerine partinin hukukçu milletvekillerinin bu iddiayla ilgili hukuki değerlendirme yaptığı belirtiliyor. CHP'deki tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Baykal'a, usulsüz ödemeler ve sorumlularla ilgili bilgi verilecek. Baykal'ın talimatının ardından sözkonusu partililerle ilgili işlem yapılması bekleniyor.

Yeni muhasebe sistemi

Bu arada CHP, bu incelemelerin yanı sıra muhasebe sistemi ile ilgili yenilemeye de gidiyor. Muhasebe sisteminin teknolojik imkanlarla güncellenmesi için çalışmalar başlatıldı. Yeni sistemle, para hareketlerinin takibinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

SENiN HUKUKUNU BiZ SAVUNDUK

İzmir ziyareti sırasında Narlıdere'de belediye hizmet binasının açılışını yapan CHP lideri Deniz Baykal, ''giderayak'' birilerinin Türkiye'yi karıştırmak için elinden geleni yaptığını ve ülkede panik ve terör havası yaratmaya çalıştığını ileri sürdü. Başbakan Erdoğan'a ''devletin saygıdeğer insanlarını gözaltına aldığı için'' (Sen savcı mısın?) dediğini söyleyen Baykal, ''Temiz eller başlarsa sen savcı mı olursun, yoksa başka bir şey mi olursun?'' dedi.

Vekil bile olamıyordun

Çetelerle, mafyalarla uğraşan, temiz eller için çalışan kişilere karşı çıktığı için kendisine de ''avukatlık yaptığının söylendiğini'' belirten CHP lideri Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Evet biz avukatlık yapıyoruz, biz mazlum milletin, insan hakları ihlal edilen milletin avukatlığını yapıyoruz. Bundan da şeref duyuyoruz. Biz herkesin hukukunu savunuruz. Bundan da şeref duyarız. Senin de gün oldu, hukukunu biz savunduk. Sen milletvekili bile olamıyordun, başbakan olamıyordun. Senin başbakan olma hakkını, hukukunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal savundu. İnsan hakları konusunda engel çıkmasın diye mücadele ediyorduk. O zaman avukatlığımızdan şikayet etmiyordun. Şimdi sen zulmediyorsun, baskı yapıyorsun. Senin zulmüne baskına karşı çıkmak boynumun borcudur.''

bugün



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs