En Sıcak Konular

Mersin yangınının bilançosu korkunç

10 Temmuz 2008 23:00 tsi
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Gülnar ilçesinde 3 gün önce çıkan yangın süresince 2 kişinin öldüğünü, 72 kişinin dumandan zehirlendiğini, 64 evin zarar gördüğünü, 16'sı büyükbaş olmak üzere 176 hayvanın telef olduğunu bildirdi.

Aksoy, yazılı açıklamasında, Kavakoluğu köyü yakınında 7 Haziran Pazartesi günü saat 12.00'de başlayan orman yangının dün büyük ölçüde kontrol altına alındığını, yangından etkilenen alanın 3 bin hektara yakın olduğunu belirtti.
 
Aksoy, dün saat 13.00 civarında büyük ölçüde kontrol altına alınan yangında söndürme ve soğutma çalışmalarının, mevcut tüm araç ve personelle sürdürüldüğünü belirtti.
 
Yangın sırasında tehlike altında olan Delikkaya, Kavakoluğu, Tepeköy, Korucuk, Beydili, Çavuşlar, Emirhacı, Tırnak ve Ulupınar köylerinin, olabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla tahliye edildiğini hatırlatan Aksoy, vatandaşların tehlikenin ortadan kalkmasıyla köylerine dönüş yaptıklarını kaydetti.
 
Yangında Kavakoluğu köyü sakinlerinden Hatice Kırlangıç (83) ile Hatice Bulut'un (16) hayatlarını kaybettiklerini ve bundan dolayı derin üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Aksoy, "Yangın süresince 72 vatandaşımız dumandan zehirlenme belirtileriyle Gülnar Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilmişlerdir. Ayrıca yapılan ilk tespitlerin sonucuna göre, yangında zarar gören toplam konut sayısı 64'tür. Ayrıca 32 ahır ve 11 depo yanarak kullanılamaz hale gelmiştir" şeklinde konuştu.
 
Nakdi yardımlar başladı
 
Aksoy, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla Başbakanlık Acil Yardım Fonu'ndan afet bölgesindeki çeşitli ihtiyaçların karşılanabilmesi için valilik emrine dün 1 milyon YTL'nin gönderildiğini hatırlattı.
 
Bu paradan evleri yangından oturulamaz hale gelen 64 kişiye acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ilk aşamada 3'er bin YTL olmak üzere toplam 192 bin YTL'nin dağıtıldığını belirten Aksoy, "Hayvanları yanan 14 kişiye, 16 büyükbaş hayvan karşılığında hayvanbaşı 2 bin YTL olmak üzere toplam 32 bin YTL, 160 adet küçükbaş hayvan karşılığı hayvan başı 150 YTL olmak üzere toplam 24 bin YTL yardım ilgili kişilere ödenmek üzere Ziraat Bankası Gülnar Şubesi'ne gönderilmiştir" dedi.

cnnturk



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs