En Sıcak Konular

PKK rehinelere karşılık ne istiyor?

10 Temmuz 2008 18:13 tsi
Reuters ve AP haber ajansları Ağrı dağında PKK tarafından kaçırılan 3 Alman ile ilgili geçtikleri haberde, PKK’nın Alman rehinleri hemen bırakmayacağını duyurdu.

Reuters ve AP haber ajansları'nın haberlerine göre PKK; Almanya’da kendisine karşı uygulanan yasakların kalkmasını şart koşuyor.

Reuters ve AP tarafından duyurulan haberde, PKK’nın Alman rehineleri hemen serbest bırakmayacağı belirtildi. Ajansların PKK’ya yakın Fırat haber ajansına dayandırdıkları haberlerinde, terör örgütünün ‘Almanya, örgüte karşı olan politikalarına son vermedikçe, rehineler serbest bırakılmayacak’ dediği bildirildi. AP’nin geçtiği haberde ise rehin alınan Almanların durumunun iyi olduğu bilgisi yer aldı.

AP, 3 Alman’ın, ‘Almanya PKK yasağını kaldırmadıkça serbest burakılmayacağını’ duyurdu. Haberde terör örgütünün ayrıca, “Tükiye’nin PKK’ya karşı operasyonlarını durdurma” şartı koştuğu da bildirildi.

Die Welt gazetesinin haberine göre ise, Federal Dışişleri Bakanlığı, bir kriz masası kurarak, rehinelerin kurtarılması için PKK ile ilişkiye girdi. Alman yetkililere göre, olay Roj TV’nin Almanya’daki faaliyetlerinin yasaklanması ile ilgili olabilir. Alman Dışişleri Bakanlığı’nda oluşturulan kriz masası, rehinelerin bir an önce serbest bırakılması için girişimde bulunurken, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, “Son durum hakkında bir şey söyleyemeyecegim, anlayışla karşılayın” şeklinde konuştu. Alman yetkililer, eylemi, PKK’nın yayın organı Roj TV’nin geçen ay Almanya’da yasaklanmasına bağlıyor. Die Welt gazetesi, Almanya’nın PKK ile ilişkiye girdiğini yazarken, bakanlık henüz bu haberi doğrulamadı.

Kriz masası çalışanlarının Türkiye’deki yetkililerle ilişkide olduğunu söyleyen Steinmeier, kaçırma eyleminin nedenlerini araştırdıkları ve eylemin barışçıl sona ermesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Alman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye‘ye gidecek Alman vatandaşlarını olası saldırılar ya da kaçırma eylemleri nedeniyle uyardı. Bakanlığın internet sayfasında tehlikeli şehriler listesinde Hakkari, Şırnak, Mardin, Siirt, Van, Ağrı ve Iğdır yer alıyor.

KAÇIRILAN DAĞCILAR BAVYERALI ÇIKTI

Öte yandan, PKK tarafından kaçırılan üç Alman’ın Bavyeralı olduğu belirlendi ve Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı da rehinelerin serbest bırakılması için girişimde bulundu. Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Hermann, Münih kentinde dün düzenlediği basın toplantısında, 33, 47 ve 65 yaşlarındaki 3 Alman’ın Bavyera eyaletindeki Niederbayern ve Oberbayern bölgelerinde ikamet ettiklerini açıkladı. Herrmann, kaçırılan dağcıların ailelerine de bilgi verildiğini kaydederek, bu olayı şiddetle kınadığını ve Bavyera eyalet yönetiminin hükümetin kriz masasıyla birlikte işbirliği yaparak kaçırılanların bir an önce sağlıklı bir şekilde serbest kalmaları için her türlü çabayi harcayacaklarını ifade etti.

ntv



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs