En Sıcak Konular

Ergenekon savcısının eli Almanya'ya uzandı

10 Temmuz 2008 17:28 tsi
Ergenekon savcısının eli Almanya'ya uzandı Savcı Öz, Ergenekon un Almanya ayağıyla ilgili bir tanığın ifadesine başvurdu. Eruygur un gözaltına alınmasaydı Almanya da bir toplantıya katılacağı tespit edildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’ün eli Almanya’ya da uzandı. Savcı Öz, Ergenekon yapılanmasının Almanya faaliyetleriyle ilgili, soruşturmada tanık olarak bir dönem Alman emniyetinde çalışan T. Doğan Karlıbel’in ifadelerine başvurdu. Levent’teki ofisinde görüştüğü T. Doğan Karlıbel’den özellikle emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Almanya bağlantılarıyla ilgili bilgi aldı.

TUTKUN AKBAŞ'IN ÖZEL HABERİ

Bu arada emekli Orgeneral Şener Eruygur’un gözaltına alınmadan önce Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Mannheim’deki merkezinde bir toplantıya katılacağı ancak gözaltı dolayısıyla bunun gerçekleşemediği tespit edildi.

Ergenekon soruşturmasında savcı Zekeriya Öz’ün Almanya’dan sürpriz bir ismin de desteğini istediği öğrenildi. Dünyanın sayılı haber dergilerinden birinin editörü olan kişi özellikle aşırı sağ yapılanmalar konusundaki uzmanlığıyla tanınıyor. Bu ismin Türkiye’de de Ergenekon ve aşırı sağ yapılanmalarla ilgili araştırmalarda bulunduğu belirtildi.

Ergenekon soruşturmasının Almanya ayağıyla ilgili tanık olarak resmi ifadesi alınan T. Doğan Karlıbel, Ergenekon Örgütü'nün, BFV (Anayasa Koruma Teşkilatı) olarak anılan Alman İç İstihbarat Servisi'nin 2001 ve 2002 yıllarında hazırladığı iki raporda "Ergenekon Türk Sağcı Grubu" adıyla yer aldığını bilgisini paylaştı. Savcıya verdiği bilgilere göre emekli Tuğgenerel Veli Küçük Alman gladyosunun subaylarıyla buluşup istişarelerde bulunmuş. Veli Küçük’ün üyesi olduğu Dünya Azerbaycanlılar Kongresi (DAK) toplantıları nedeniyle Almanya’ya sık sık gelip gittiğini de tespit edildi.

DAK’ın merkezin,n Almanya’da aşırı sağ yapıların yoğun olduğu Nurnberg şehrinde örgütlü olduğu öğrenilirken, Karlıbel, ayrıca emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile bir dönem ortağı olduğu Doğuş Faktoring’in kurucusu ve 2003 yılında Almanya’da öldürülen uyuşturucu kaçakçısı Ertuğrul Yılmaz ile ilişkisi de hakkında da bilgiler verdi.
 
haertürk



Bu haber 1,338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs