En Sıcak Konular

'Oğlumu bırakın beni alın'

10 Temmuz 2008 17:00 tsi
PKK'nın Alman turistlerin kampını bastıklarında dramatik bir olay yaşandı. PKK'lıların kaçırmak için seçtiği üç kişiden birisinin oğlu olduğunu gören grup lideri baba, "oğlumu bırakın beni götürün" diye yalvardı. Teröristler bunun üzerine oğlunu serbe

Saygı Öztürk'ün haberi

Ağrı Dağı tırmanışı sırasında kampları PKK'lılar tarafından basılan ve 3'ü kaçırılan Alman turistlerin bulunması için karadan ve havadan aramalar devam ediyor. Alman makamları, vatandaşlarının "burunlarının bile kanamadan" bulunmasını isterken, gerçekleştirilecek operasyona da sıcak bakmadıklarını bildirdiler. Kaçırılan Alman vatandaşları için PKK'nın pazarlıkları yürüttüğü bildirildi.

5 kişilik PKK grubunun, "merkezi bir talimat" olmadan eylemi gerçekleştirdikleri değerlendirildi. Teröristlerin Alman turistlerin bulunduğu kampı basması sırasında dramatik bir olay da yaşandı. Teröristler grup içinden üç kişiyi kendileriyle gelmeleri için ayırdı. Alman turist grubunun lideri olan kişi, "Götürdüğünüz benim oğlum. Onu serbest bırakın, yerine beni götürün" diye yalvardı. Teröristler, bunun üzerine yanlarına babayı alırken, oğlunu da serbest bıraktı.

HELİKOPTERLER ARIYOR      
  
5 kişilik PKK grubu tarafından kaçırılan 3 Alman turistin kurtarılması için arama-taramalar sürüyor. Erzurum'da bulunan askeri birlikten Ağrı'ya iki helikopter gönderildi. Teröristlerin havadan da araması devam ederken, yerlerinin belirlenmesi halinde hemen operasyon bölgesine gidilmesi için de vurucu timler hazır bekletiliyor.

Yetkililer, "Kaçırılma olayından sonra Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden görevliler geldi. Dağdan indirilen 10 kişilik kafileyi karşıladı. Onlarla olayın oluş biçimi hakkında bilgi de aldılar. Kafilenin basınla konuşmaması istendi. Bizden, Alman vatandaşlarının burunları kanamadan bulunmasını istediler. Tabii ki biz de sağ-salim onların kurtarılması için çaba içindeyiz. Ancak, operasyon halinde istenmeyen bazı olaylar da yaşanabiliyor. O yüzden, keskin nişancılarımızla çok hassas bir operasyona hazırlanıyoruz. Şu anda PKK'lıların aranması ve yerlerinin belirlenmesi için yoğun bir çaba içindeyiz" dedi.

13 kişilik Almanın değişik eyaletlerden olduğunu belirten yetkililer, Ağrı dağından inen grubun, dinlendikten sonra Van'a gittiğini söylediler.

İRAN'LA İŞBİRLİĞİ

Teröristlerin, beraberinde götürdükleri 3 Alman'la birlikte İran'a geçtikleri yolunda da bilgiler alındığını belirten yetkililer şunları söylediler:

"Almanların geçici kamp yeri, İran sınırına çok yakın bir yer. Teröristlerin karanlıktan da yararlanıp İran sınırına geçtiğini de tahmin ediyoruz. Bu nedenle İran makamlarıyla da temasa geçildi. Bizim dışımızda, Alman makamlarının da İran yetkilileriyle vatandaşlarının PKK'lılarının elinde olduğu, bunların sağ-salim kurtarılması talebinde bulunduklarını biliyoruz. İran makamlarıyla sınırda da işbirliği yapıyoruz."

Kaçırılan üç Alman'ın fotoğrafları ve kimlik bilgileri hem Türk, hem de İran makamlarına bildirildi. Alman makamlarıyla, vatandaşları arasında da bir bağlantı kurulduğunu, bu konuda pazarlıkların yürütüldüğü konusunda bilgi aldıklarını kaydeden yetkililer, "Teröristler yalnız Türk vatandaşlarına değil, yabancı uyruklu olanlara da zarar veriyor. Dileğimiz, Alman vatandaşlarının örgütün elinden bir an önce kurtulmasıdır. PKK'lıların, Almanları kısa süre içinde serbest bırakacağını umuyoruz" dediler.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Alman turistlerin bulunması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini, gelişmelerle ilgili olarak Alman makamlarıyla da görüştüklerini bildirdi. Bu arada yol kontrolleri de artırıldı.

hürriyet



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,468 µs