En Sıcak Konular

Toptan 3 saat ödül verdi

10 Temmuz 2008 16:00 tsi
TBMM Üstün Hizmet Ödülleri verildi. 74 ayrı ödül veren TBMM Başkanı Toptan, 3 saat sahnede kaldı..

Meclis Üstün Hizmet Ödülleri dün sahiplerini buldu. 74 ayrı kişi ve kuruma verilmesi karalaştırılan ve daha önce muhalefet tarafında ‘önceden bilgi verilmediği’ için eleştiri konusu yapılan ödüllerin töreninde, TBMM Başkanı toptan neredeyse 3 saat sahnede ve ayakta kaldı.

TBMM tarafından, ülke ve yaşadığı kente karşılıksız hizmet eden 74 kişi ve kuruma verilen, ''Üstün Hizmet Ödülü'' dağıtımın Meclis’te düzenlenen törenle yapıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, ödül sahiplerine , ''Sizin gibi özverili insanlarımız ve kuruluşlarımız sayesinde gelecekten çok umutluyuz. Sizler, eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda yaptığınız yatırım ve yardımlarla karanlıkta ışık olmaktasınız'' dedi. ABD konsolosluğuna yapılan saldırıyı anımsatan Toptan, şunları söyledi:


HUZURUMUZU BOZAMAZLAR
''Bilinmelidir ki bu ve buna benzer, Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü, huzurunu, kalkınma heyecanını örselemeye, durdurmaya hiçbir güç yetmez, yetmeyecektir. Her şart altında Türkiye, kendisine hedef olarak koyduğu istikamette, modernleşme, çağdaşlaşma, kalkınma yolunda; heyecanından, azminden, kararlılığından zerrece kaybetmeden yoluna devam edecektir''


SEVİNÇLİ VE HÜZÜNLÜ
Toptan, Meclisin sosyal duyarlılığını gösteren anlamlı törende sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını vurguladı. ''Sevinçliyiz, çünkü ülkemize hizmet eden, milletimizin sorunları için gönül veren insanlarla beraberiz ve onlara ödül vereceğiz'' diyen Toptan, Üstün Hizmet Ödülüne değer görülen eski Milletvekili, Şair ve Yazar Erdem Beyazıt'ı birkaç gün önce kaybetmelerinden ötürü ise hüzünlü olduklarını belirtti.

ÖDÜLÜ ÇOCUKLARI ALDI
Toptan, Şair Erdem Beyazıt’ın ödülünü çocuklarına verdi. Beyazıt’ın ödülünü alan çocukları gözyaşlarını tutamadı.

ÇUBUKÇU’NUN DUYGUSUL ANI
Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ise, huzurevi ve çocuk yuvalarına hizmetlerinden dolayı ödül verilen işkadını Müjgan Kalelioğlu’na ödülü verilirken duygusal anlar yaşadı. Çubukçu, “Müjgan Anneye sevgi dolu yüreği için teşekkür ediyorum. Kocaman yüreği var” dedi.

ÖDÜLÜNÜ OĞLU VERDİ
DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı’nın babası Feyzi Halıcı’ya da ödül verildi. Halıcı babasına ödül verilirken yanında yeraldı.

TEKERLEKLİ SANDALYE
Ödüle layık görülen edebiyatçı Yavuz Bülent Bakiler, Meclis’in Türk dilinin iyi kullanılması konusunda çalışma yapmasını istedi. Yüksek mimar olan Şükrü Sürmen ödül almaya tekerlekli sandalye ile geldi. Sürmen, ‘Doğru şehirleri doğru adamlar yapar” dedi. Hastalığı nedeniyle tedavi gören işadamı Arslan Zeki Demirci’nin, “Hastalandım. 3 ay tedavi gördüm. Yaptırdığım okullar için, yaptığım hayır için bana gönderilen mektuplar beni hayata bağladı” dedi. Demirci’nin konuşması da duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. TEMA Vakfı’nın ödülünü ise Hayretten Karaca aldı. Onur ödülüne layık görülen 1916 doğumlu ünlü tarihçi Halil İnalcık için ayrı tören yapılacak.
ERGENEKON VE 'SAKAL'
Ödüle layık görülen Prof. Dr. Orhan Türkdoğan, ödül almaktan büyük onur duyduğunu belirterek, “Türkiye Ergenekon, peçe, sakal, bıyık kıskacı ortamındayken bu ödül töreni gerçekleştiriliyor” dedi.

ÇETİNKAYA’NIN ABİSİ
Törende Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya’nın ağabeyi Fehmi Çetinkaya da ödül alanlar arasında yer aldı.

internethaber



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,662 µs