alakasız bağlar! | " /> alakasız bağlar! | "/>

En Sıcak Konular

Zaman ayarlı alakasız bağlar!

10 Temmuz 2008 15:07 tsi
Zaman ayarlı alakasız bağlar! Konsolosluğa saldırı PKK’ya dönmeye başladı. El Kaide-PKK’nın ortaklığından söz ediliyor. Bu haber kaynaklarına göre, Öcalan’ın ‘Kürt-İslam Enstitüsü kurulsun’ sözü, radikal İslamcı teröristlerle temas demekti. Sonra aynı za

ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırının ardında El Kaide isminin kuvvetlice zikredilmesinden sonra, şu saatlerde başka bir noktaya ulaşılmış gibi görünüyor. Bu görüntünün sebebi bazı haber kaynaklarının, terör örgütü PKK ile El Kaide arasında bir ilişki görmeleri. 
 
Tabi resmi bir açıklama veya kaynak olmadığını için doğru veya yanlış olduğuna ilişkin kesin bilgi yok. Ancak bu analizi yapan haber kaynakları, terörist başı Abdullah Öcalan’ın, “Urfa’da Kürt-İslam Enstitüsü kurulsun” sözlerini, radikal İslamcı terörist gruplarla bağlantı anlamına geldiğini iddia ediyor.

Böylece bir ortak eylem planı geliştiren iki örgüt, sonuçta dün yaşanan olayı gerçekleştirmiş oluyor. Doğrudur değildir muhtemelen sonra ortaya çıkacak.

Zaten bizim dikkat çekmek istediğimiz de bu haber ya da analiz değil. Bu haberle birlikte aynı zamanlama ile hatta aynı saatler içinde ve yine aynı kanallarda duyurulan bir başka haber bulunuyor.

Bu haberin ana noktası da Abdullah Öcalan. Ama saldırı ile ilgili değil, yakalanış öyküsü ile ilgili. Bu haber, Öcalan’ın yakalanmasının CIA ve MİT operasyonu olarak tarihe geçmiş olmasına rağmen, daha farklı bir şey söylüyor.

“Uyanık”, şekerleme mi yapıyormuş?

İddia şudur ki, en azından kitap seviyesinde ve yazarın kimliği açısından belgeli, Öcalan’ı ele geçirip Türkiye’ye veren MOSSAD’dı. Şimdi denebilir ki, “bu yeni bir iddia değil”. Doğru. Hatta biz fazlasını söyleyelim, eskiliği bir yana bayat!

Zaten ilgimizi çeken de bu. Ama biraz daha devam edelim. Haberi yapılan kitaba göre, Başbakan Ecevit, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu arıyor ve teröristin yakalanması konusunda yardım istiyor.

Netanyahu’da kabul edip, gerekli emri MOSSAD’a veriyor. Burada temel noktalardan biri şu, bu girişim başarılı olursa MOSSAD’ın adı hiç kullanılmayacak, “bunun için MİT kutlanacaktı”.

Haberdeki ve alıntı yaptığı kitaptaki iddia bu. İsrail’in bunu istemesinin sebebi, o sıralarda Saddam hükümetini devirmek için Kuzey Irak’daki Kürtler’le yoğun çalışma içindelerdi ve bunun bozulmasını istemiyorlardı.

Bundan sonrası zaten biliniyor. Detaylarına girmiyoruz. Şimdi gelelim bu kitabın nereden, kimden çıktığına. Kitabın yazarı Gordon Thomas. Özellikle MOSSAD ve CIA tarafından çok iyi bilinen ve kabul edilen bir yazar.

Meşhur “Mossad’ın Gizli Tarihi”nin yazarı. Bahsettiğimiz kitapta bu 30 dile çevrilmiş kitabın güncellenen hali. Thomas bu bilgilere ve istihbarat servisine girmek için özel izinlere sahip. Zaten bir Mossad yöneticisinin de damadı.

Yine diyeceksiniz ki, “hala yeni bir şey yok”. Bu da doğru. Ama soru şu, bu kadar gizli bilgilerin yazılmasına neden izin verildi ve neden şimdi. Ve neden Türkiye’de tam da El Kaide-PKK birlikteliği ile aynı zamanda ve saldırınan ertesinde gündeme geliyor?

İlla bir sebebi olmalı mı? Şart değil. Zaten onun için “alakasız bağlar” dedik.



Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs