En Sıcak Konular

Saldırgan dindar değilmiş!

10 Temmuz 2008 14:57 tsi
Saldırgan dindar değilmiş! Saldırganların aileleri şaşkın. Bülent Çınar'ın memleketi Iğdır'da sessizlik hakim. Arkadaşları ve yakınları onu anlattı.

Polise yönelik saldırıyı gerçekleştirenler arasında yer alan Bülent Çınar'ın yakınlarının yaşadığı Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Sürmeli köyünde büyük bir sessizlik yaşanıyor.

Arkadaşları ve yakınları, Çınar'ın kandırılarak bu tür bir eylemin içine sokulduğu düşüncesini taşıyorlar. Çınar'ın dindar olmadığını dı söylediler.

10 YIL ÖNCE İSTANBUL'A GÖÇ ETMİŞLER

Yıllar önce kan davası nedeniyle Çınar'ın ailesinin Iğdır'a bağlı Harmandöver köyünden Tuzluca ilçesine bağlı Ermenistan-Türkiye sınırındaki Sürmeli köyüne geldiği öğrenilirken, köyde yaşayanlar burada evlenen babası Macit Çınar'ın ailesiyle yaklaşık 10 yıl önce İstanbul'a göç ettiğini söylediler.

Sürmeli köylüleri, tarımla ilgili işleri için bir süre önce köye gelen Baba Çınar'ın olayın ardından İstanbul'a döndüğünü söylediler. Saldırgan Çınar'ın 4'ü kız 2'si erkek 6 kardeşinin bulunduğu da öğrenilirken, köyde yaşayan dedesi 75 yaşındaki Mehmet Örs ise gazetecilerin görüşme isteğini kabul etmedi.

''KANDIRILMIŞTIR''

Çınar'ın arkadaşı olduğunu söyleyen Erhan Karaboğa, ''Bülent iyi bir çocuktu. Olayı duyunca şok olduk. Nasıl böyle bir şey yaptı anlamadım. Muhakkak kandırılmıştır'' diye konuştu.

Saldırgan Çınar'ın akrabası olan Naim Örs de ''Çok iyi bir çocuktu. Hala şoktayım. Nasıl böyle bir olaya karıştı anlamadım. Babası köye tarla işleri için gelmişti olayı duyunca hemen İstanbul'a döndü'' dedi.

ÇINAR DİNDAR DEĞİLDİ

Çınar'ın bir başka arkadaşı Ahmet Yerlikaya da olayın köyde şok etkisi yaptığını anlatarak, ''Olayı duyunca babası gibi köy halkı da inanamadı. Şaşkına döndük. Ağabeyi Atilla ile hayvan otlatırdık. Kardeşi Bülent de iyi çocuktu nasıl böyle bir işe girdiler anlamadım'' diye konuştu. Sürmeli köylüleri, Çınar'ın dindar bir yapısının olmadığına da dikkat çektiler.

milliyet.com.tr



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,071 µs