2,5 saatlik sürpriz zirve sona erdi! | " /> 2,5 saatlik sürpriz zirve sona erdi! | "/>

En Sıcak Konular

2,5 saatlik sürpriz zirve sona erdi!

10 Temmuz 2008 14:41 tsi
2,5 saatlik sürpriz zirve sona erdi! Genelkurmay eski Başkanı Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile öğle yemeğinde bir araya gelen Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök Çankaya Köşkü’nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ile emekli Orgeneral Hilmi Özkük’ün bir araya geldiği yemek yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. 14.00 itibariyle Çankaya Köşkü’nden ayrılan emekli Orgeneral Özkök’e, Köşke gelirken Cumhurbaşkanlığı korumaları, çıkışta ise Genelkurmay Başkanlığı’nın korumaları eşlik etti.

Zirvenin özeti şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine uyan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Org. Hilmi Özkök, saat 11:30'da Çankaya Köşkü’ne giriş yaptı.

Yemeğin saat 12.00’de olacağının açıklanmasına karşın, Özkök’ün yarım saat önce gelmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül ile emekli Orgeneral Hilmi Özkük’ün bir araya geldiği yemek yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. 14.00 itibariyle Çankaya Köşkü’nden ayrılan emekli Orgeneral Özkök’e, Köşke gelirken Cumhurbaşkanlığı korumaları, çıkışta ise Genelkurmay Başkanlığı’nın korumaları eşlik etti.

İLK MESAJI ÖZKÖK VERMİŞTİ

Org. Özkök, AKP hakkındaki kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasındaki son gözaltılar nedeniyle yaşanan siyasi ve toplumsal gerginliğin aşılabilmesi için, akil isimlerin devreye girmesi çağrısında bulunmuştu.

Özkök’ün görüşme öncesindeki, “resmi bir aktörün, daha geç olmadan ortaya çıkıp ortalığa çeki düzen verecek hareketi gerçekleştirmesi lazım” yolundaki sözleri için “Çankaya Köşkü’nü işaret ettiği” yorumları yapılmıştı.

Buna karşılık Gül, Özkök’ün bu sözleri hakkında yapılan değerlendirmelere ilişkin şunları söylemişti:

“Türkiye, böyle bir atmosfere girdiği günden beri ben çalışmalarımı yapıyorum. Açık mesajlarımı zaman zaman kamuoyuyla paylaştım. Bunun yanı sıra takip ettiğiniz görüşmeleri yaptım. Takip etmediğiniz birçok görüşme ve çalışmaları da yapıyorum. Tabiatı gereği, kamuoyunun bilmediği, sizin de takip etmediğiniz bu çalışmalarım devam edecek.”

Gül-Özkök görüşmesinin, eski Genelkurmay Başkanı’nın, dün Miliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Bila’ya yaptığı kritik önemdeki ikinci açıklamasının ardına denk gelmesi de dikkati çekti.

Özkök, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Ora. Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlüklerdeki darbe hazırlığı iddiaları için, “Var da demem, yok da demem. Ne teyit, ne tekzip ederim” açıklamasında bulunmuştu.

Türmen’le de görüşecek
Gül’ün önümüzdeki pazartesi eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı Rıza Türmen’i öğle yemeğinde kabul edeceği bildirildi.


 

 



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,587 µs