En Sıcak Konular

Ergenekon zanlıları, Harp Okulu öğrencileriyle de görüşüyormuş

10 Temmuz 2008 13:54 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan bazı isimlerin Ankara'da Kara Harp Okulu öğrencileri ile temas kurduğu ortaya çıktı.

Son operasyonda gözaltına alınan Kemal Aydın, Neriman Aydın ve Ali Özoğlu'na 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Harp Okulu öğrencileri ile temasları soruldu. Silahlı Kuvvetler içinde ayrı bir örgütlenme kurmaya çalıştığına dair soruya Aydın, Noyan Çalıkuşu isimli subayı İzmir Selçuk'taki arkadaşı Metin Çıtrak aracılığıyla tanıdığını açıkladı. Kemal Aydın'ın kız kardeşi Neriman Aydın ise Kara Harp Okulu öğrencilerinin zaman zaman evlerine geldiğini belirterek şunları anlattı: "Evimizdeki yoğunluğun misafirperverliğimiz dışında başka bir açıklaması yoktur. Harp Okulu dışında yeğenlerimizin okuldan arkadaşları da zaman zaman gidip gelirler. İnsani dürtülerle Harp Okulu öğrencilerinin mezuniyet sonrası da problemleriyle ilgileniyorum."

Toplumsal Dönüşüm Yayınevi'nin sahibi Ali Özoğlu da askerî öğrencileri nereden tanıdığı konusunda şunları söyledi: "Benim 'Şifre Çözüldü ASALA: PKK' isimli kitabımı okuyan Neriman Aydın vasıtasıyla Kemal Aydın'ı tanıdım. Bir müddet sonra samimiyetim arttı, sık sık görüştük. Ankara'ya gittiğimde onlarla tanışan Harp Okulu öğrencisi ve yeni mezun askerlerle tanıştım."

Kara Harp Okulu eski Komutanı Albay Talat Aydemir, 22 Şubat 1962'de askerî öğrencilerin de desteğini alarak hükümete karşı direniş hareketini örgütledi. Bu direniş, hükümetle uzlaşma ile sonlandırıldı ve Aydemir emekli edildi. Aydemir, 21 Mayıs 1963'te de başarısız bir darbe girişiminde bulundu. Yargılanan Aydemir, Binbaşı Fethi Gürcan'la birlikte idama mahkum edilerek asıldı.

Zaman
 



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,547 µs