En Sıcak Konular

Fikri Sağlar'ın Ergenekon açıklaması

10 Temmuz 2008 13:51 tsi
Türkiye, Ergenekon soruşturmasında adı geçen birçok isme Susurluk skandalından aşina. Karanlık ilişkileri en yakından bilen isimlerden biri ise Fikri Sağlar.

Meclis'te kurulan araştırma komisyonunda görev yapan Sağlar, Susurluk'un aydınlatılması için yoğun çaba harcadı. Fakat, sonuç alamadı. Sağlar, Susurluk'un devam ettiğini her fırsatta dile getirdi. Bu çerçevede Sağlar'ın Ergenekon soruşturmasını nasıl değerlendireceği önem arz ediyordu. Sağlar, operasyonu eleştirerek herkesi şaşırttı. Ancak son çıkan belgelerden sonra farklı düşünüyor. Ergenekon adlı yapılanmanın deşifre edilmesinin büyük bir şans olduğunu belirten Sağlar, şunları söylüyor: "Susurluk dosyası sırasında bu yapının Türkiye'de neler yaptığını demokratikleşme ve hukuk devleti doğrultusundaki iddialarımızın önünde ne şekilde durduğunu gördük. Ergenekon adı verilen bu dosyayla ilgili hukuka uygunluktan şaşmadan, hukuk kurallarına riayet edilerek sürdürülen bir çalışmanın sonrasında bir yapı ortaya çıkarılırsa bu Türkiye için büyük bir şans olacaktır."

Ergenekon dosyasının çok dikkatli takip edilmesi gerektiğini kaydeden Sağlar, Avrupa ülkelerinde Gladyo ve benzeri isimlerle adlandırılan kontrgerilla teşkilatının Türkiye'de de olduğunu vurguluyor. Özellikle 1950'lerden bu yana Türkiye'deki birçok olaylara karıştığının bilindiğini belirtiyor. Ergenekon'un deşifre edilmesinin Türkiye'nin demokratikleşmesi, kurum ve kuralların tam oturabilmesi adına önemli bir aşama olacağına işaret ediyor. Sağlar şöyle devam ediyor: "Bir an önce iddianame ortaya çıkarılmalıdır. Gözaltında bulunanların ve tutuklularla ilgili kamuoyu yeterli bilgiye sahip olmalıdır ki; demokratikleşmenin ve hukuk devletinin oluşabilmesi doğrultusunda umutla baktığımız bir dosya hepimize ciddi gelecekle ilgili bilgiler versin. Aydınlık bilgiler versin."

Sağlar, medyanın Susurluk olayına bakışı ile Ergenekon operasyonuna yönelik tutumu arasındaki farklılığı ise şöyle değerlendiriyor: "Medya ikiye bölünmüş. İşin aslı kaybedilmiş. Bu her iki tarafa da yarar getirmeyecektir. Çünkü işin aslı olan derin devletin yapılanmasının ortaya çıkarılması ve hukuk devletine dönüşü yolunun açılmasını engellemektedir."
 
Zaman



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,015 µs