'Amaç Türkiye'yi ABD'nin kucağına itmek' | " /> 'Amaç Türkiye'yi ABD'nin kucağına itmek' | "/>

En Sıcak Konular

'Amaç Türkiye'yi ABD'nin kucağına itmek'

10 Temmuz 2008 13:27 tsi
'Amaç Türkiye'yi ABD'nin kucağına itmek' Türkiye’yi sarsan saldırının nedeni ve kaynağı tartışılırken, Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özdağ’dan çarpıcı bir tespit geldi: “Saldırıyı dış istihbarat örgütleri yaptı, amaç Türkiye’yi ABD’nin kucağı

İstanbul İstinye’de bulunan ABD Başkonsolosluğu yakınındaki polis noktasına yapılan saldırıda 3 polis memurunun şehit olması Türkiye’yi derinden üzerken, saldırının kaynağı ve hedefi ile ilgili tartışmalar da akılları karıştırıyor.

MÜ Öğretim Üyesi Özdağ’dan çarpıcı tespitler

Aydın Doğan medyasının başını çektiği bazı çevrelerin, olayın hemen ardından aradıkları suçluyu “sakallı” olarak nitelendirmesi ve El Kaide’ye yıkma gayreti göstermesi manidar bulunurken, en çarpıcı tespit bir akademisyenden geldi. MÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özdağ, habervaktim’e yaptığı açıklamada ABD ve Avrupa ülkelerinin İran’a karşı tutumlarını son dönemlerde sertleştirdiklerine dikkat çekerek, Türkiye’deki darbeci zihniyetin de işine yarayacak bu saldırının iktidarı sıkıştıracağını ve ABD’nin kucağına iteceğini savundu.

Saldırının arkasında uluslar arası istihbarat örgütleri var

“Dünya dinlerle, Hıristiyanlar Hıristiyanlıkla, Yahudiler Yahudilikle, Müslümanlar İslamiyet’le barışırken böyle bir saldırı din olgusunu biraz daha arka plana iter” diyen Özdağ, “Saldırı Türk polisine yapılmıştır, El Kaide yapmıştır” gibi bir yaklaşımı doğru bulmadığını belirterek, “Benim kanaatim, bu olayın arkasında dış istihbarat güçlerinin olduğunu tahmin ediyorum. ABD’nin CIA’i, İsrail’in MOSSAD’ı, İngiliz gizli servisidir. Saldırıyı yapanları dış egemen güçler kullanmıştır” tespitinde bulundu.

İşte Özdağ’a göre saldırının altında yatan gerçekler:

Türkiye’yi İran’a karşı kışkırtacaklar

“Amaç burada, özgürlük alanını daraltmak. ‘Bensiz bir şey yapamazsın, istihbaratta bana muhtaçsın’ mesajın vererek biraz daha İran’a karşı cephe aldırmak. Olayı İran üzerine yıkmak gibi bir gayrete gireceklerdir. Türkiye’de de bir dini yapılanmaya müsaade edilirse ikinci bir İran da Türkiye olur. Bu nedenle Türkiye’de özgürlükler artmamalıdır, inanç özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmamalıdır, Türkiye böyle kalmalıdır. En azından bu kadar hürriyet kalmalıdır. İran’a karşı operasyonlarda da Türkiye’yi yanlarına almak gayreti olacaktır.”

Amaç iktidarı bu yolla korkutmak

“Türkiye’yi büyüten, özgürlüklere doğru adım atan, üniversitelerini özgürleştiren, sermayesini özgürleştiren bir iktidara karşı biraz daha korku vermek bu olayı İran veya adları sözde İslam olan örgütlere yıkarak, arka planında yine kendileri vardır. Üzeyir Garih cinayetinde olduğu gibi, Hrant Dink olayında olduğu gibi bu saldırıyı da maniple edeceklerdir. Gelişmelere dur demek istiyorlar. Ket vurmak istiyorlar. Yoksa Türk polisine yapılmış bir saldırı gibi yaklaşımlar keyfi yorumlardan ibarettir.”

Yabancı güçler kimleri kullanıyor?

Türkiye’de yabancı güçlerin genellikle ya örgüt mensuplarını, PKK, DHKP-C, TİKKO gibi örgüt mensuplarını kullandığını belirten Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özdemir Sabancı olayında olduğu gibi, burada da balicileri, fakir çocukları kullanarak hareket yolu tercih edilmiş olabilir. Yoksul çocuklar buna müsaittir. Örgütün de alt kesimini idealize edilerek bunu yaparlar ama üst tabakadakiler mutlaka bir istihbaratın adamıdır. Fehriye Erdal gibi. Mutlaka bir istihbarat elemanıdır. Mustafa Duyar olayında olduğu gibi. Üzeyir Garih olayı bir baliciye ihale edildi. Birileri farkına varmadan bunları maniple eder. Malatya olayında olduğu gibi zaman zaman dini duygular, fakirlikler, çaresizlikler istismar edilir. Bunları dış istihbarat örgütleri çok iyi yapacak güçteler.”

CIA ve MOSSAD’ın böyle bir eylemi bilmemesi imkansız

“PKK tek başına mı hareket ediyor?” diye soran Özdağ, “Onları birileri yönlendiriyor. Onlar da bu şekilde Türk devletini istikrarsızlaştırıyorlar. Almanya gibi çok kalkınmış bir ülkede dahi örgüt elemanı bulabilmişlerdir. Her yerde bulabilirler. Onun da başka olayları inançları ideolojileri istismar ederek yapabilirler. Türkiye olarak istismara müsait bir ülkeyiz. Yumuşak karnı çok olan bir ülkeyiz. Yumuşak insanları yönlendirmek için, dış güçlerin milli ideallerine hedeflerine ulaşmak için kullanacakları malzeme çok. Önemli olan kamuoyunun bu eylemi kimin yaptığından ziyade kimlerin yaptırdığına bakmasıdır. Bu olayı yaptıranlar, dış istihbarat güçleridir. Dünyanın en güçlü istihbarat sistemine sahip MOSSAD ve CIA’in böyle b ir eylemi bilmemeleri mümkün değil. Eylem sıradan bir eylem çünkü. Zarar gören Türk polisidir. Mesaj verilen Türk devletidir. Mevcut iktidara mesaj verilmiştir. Darbecilerin eli de güçlendirilmiştir. Ama mevcut iktidar özgürlüklerden taviz vermemelidir. Bürokrasiyi dizayn ederek millete hizmete devam etmelidir. Ben iktidar mensuplarının eylemlerin sebebini bilebilecek tecrübeye sahip olduklarına inanıyorum. Zira uzun zamandır Türkiye’yi yönetiyorlar” diye konuştu.

habervaktim.com



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,452 µs