En Sıcak Konular

Sağlar'ın kanıtı Tolon'un evindeymiş

10 Temmuz 2008 12:53 tsi
Sağlar, ‘Başbakan Erdoğan’ın, Org. Büyükanıt’a, eşi Filiz Büyükanıt’ın yaptığı usulsüz harcamalarla ilgili dosyalar sunduğunu iddia etmişti.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın açtığı davada Sağlar’ın avukatı, ‘Müvekkilimin iddialarıyla ilgili belgeler Ergenekon tutuklusu Tolon’un evinden çıktı, o belgeleri isteteceğiz’ dedi

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt’ın, Birgün gazetesi ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar hakkında açtıkları tazminat davasının ilk duruşması gergin geçti. Sağlar’ın avukatı, Ergenekon soruşturmasında adı geçen bazı belgeleri, kendi davalarıyla ilgili olduğu gerekçesiyle talep edeceklerini açıkladı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile eşi Filiz Büyükanıt, Sağlar’ın Birgün gazetesinde yayımlanan köşe yazısı nedeniyle 100 bin YTL tazminat talebiyle dava açmıştı. Sağlar yazısında, ‘Başbakan  Erdoğan’ın, Org. Büyükanıt’a, eşi Filiz Büyükanıt’ın yaptığı usulsüz harcamalarla ilgili dosyalar sunduğu’nu iddia ediyordu. Davanın ilk duruşması Ankara 1.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya iki tarafın da avukatları katıldı.
Ankara 1.Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimi Beyhan Azman, Büyükanıt’ın avukatı aracılığıyla duruşma gününü erkene alması yönündeki talebinin mahkemece kabul edilmesi ile ilgili olarak Sağlar ve Birgün Gazetesi avukatlarının savunma dilekçelerinde yaptıkları eleştirelere tepki gösterdi.
Büyükanıt’ın davayı erkene alması yönündeki talebin olduğu tarihteki tüm davaların hangi tarihlere atıldığını tek tek okuyan hakim  Azman, “Bir avukat olarak mahkemelerin nasıl çalıştığını bilirsiniz. Diğer mahkemelerle kıyas yaparak öne almayı nasıl değerlendirebilirsiniz. Her vatandaş davanın erkene alınmasını talep edebilir. Buna bir engel mi var. Kaldı ki talep de var ve bu talebe uyulmuştur” diye konuştu. 

‘Malvarlığı araştırılsın’
Sağlar’ın avukatı Osman Oğuzhan ile Birgün Gazetesi’nin avukatı Kemal Işkın Keleşoğlu, Büyükanıt ve eşinin talep ettiği 100 bin YTL’nin ‘sebepsiz zenginleşmeye’ yol açabileceğini belirterek malvarlığının tespitini istediler. Avukatlar, malvarlığı kapsamında sadece maaş bordrosunun değil sahip olunan malların da belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Bunun üzerine Büyükanıt’ın avukatı Levent Koçer, “Gizli olmasına rağmen malvarlığına ilişkin belgeyi de dosyaya ibraz ettik” dedi. Ancak avukatlar bunun kendilerine henüz ulaşmadığını belirttiler. Büyükanıt’ın avukatı Levent Koçer, duruşmanın erkene alınması sonrasında Fikri Sağlar’ın yaptığı açıklamalara ilişkin gazete kupürlerini de içeren belgeleri ek delil olarak mahkemeye sundu.
Avukat Oğuzhan ise  mahkemeye sunduğu 10 sayfalık savunma dilekçesinde Fikri Sağlar’a yönelik suçlamaların bizzat Büyükanıt tarafından bir gazeteye verilen mülakatta dile getirildiğini öne sürdü. Oğuzhan, Büyükanıt’ın Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde kendisiyle konuşan Fatih Çekirge’ye “Şu anda bu iddialar bana bir dosya halinde geldi. Düzmece belgeler var. Hepsini aldım kasaya koydum” dediğini ve mülakatın geçtiğimiz ay Çekirge tarafından gündeme getirildiğini söyledi.  Oğuzhan, duruşmanın ardından bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada ise aynı bilgi ve belgelerin Ergenekon Operosyonu kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un evinden de çıktığını, bunun basında yer aldığını söyledi. Oğuzhan, “Bu belgeleri isteteceğiz” diye konuştu.

Fikri Sağlar da dava açtı
Öte yandan Fikri Sağlar da kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 10 bin YTL’lik manvi tazminat davası açtı. Sağlar’ın avukatı aracılığıyla verdiği dava dilekçesinde Büyükanıt’ın özellikle Azerbaycan Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyonda kendisi hakkında kullandığı “Bu kadar adisine rastlamadım”, “alçakça” gibi ifadeler dava konusu edildi.

Radikal



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs