İşte o 9 bağlantı | " /> İşte o 9 bağlantı | "/>

En Sıcak Konular

İşte o 9 bağlantı

10 Temmuz 2008 12:35 tsi
İşte o 9 bağlantı Zekeriya Öz iddianamesinde, Ergenekon ile Danıştay saldırısı arasındaki bağlantıları 60 sayfada tek tek sıraladı.

ERGENEKON terör örgütüne yönelik soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün, Ergenekon iddianamesine ‘Danıştay saldırısını’ da koymasının ardından bağlantılar yeniden gündeme geldi. Danıştay saldırısı davasının görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Ergenekon ile saldırganlar arasındaki ilişkiyi gösteren 500 sayfalık döküman gönderen Zekeriya Öz, iddianamede bu 500 sayfayı 60 sayfaya indirdi ve 9 bağlantıyı tek tek sıraladı.

ANKARA’YA 500 SAYFALIK BELGE

DANIŞTAY saldırısıyla ilgili davayı karara bağlayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Savcı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan 500 sayfalık özel dosya, 24.12.2007 tarihinde teslim edildi. Ancak mahkeme 14 Şubat 2008’de Ergenekon ve Danıştay saldırılarının ayrı ayrı değerlendirilmesine karar verdi. Hem davanın savcısı hem de müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklardan Osman Yıldırım’ın avukatı, İstanbul’dan giden 500 sayfa belgeye rağmen Ergenekon bağlantısı gözetilmeden karar verildiği gerekçesiyle davayı Yargıtay’a taşımışlardı. Şimdi tüm gözler Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin vereceği karara çevrilmiş durumda.

YILDIRIM’IN BOMBA İFADESİ KANIT

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün iddianameye koyduğu bağlantılardan ilkini Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım’ın ifadeleri oluşturuyor. Yıldırım, İstanbul’dan giden özel bir ekibe verdiği ifadede ‘Cumhuriyet gazetesine attığımız bombaları İstanbul Ataşehir’de yaptığımız toplantıda Muzaffer Tekin verdi. Bombalardan birini bana birini Alparslan Arslan’a teslim etti’ dedi.

EL BOMBALARININ KARDEŞLİĞİ

SAVCI Öz’ün iddianamede kurduğu ikinci bağlantı ise Ergenekon terör örgütü operasyonu kapsamında yakalanan el bombalarıyla Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının aynı kafileden olması. Bomba Bilgi Merkezi İrtibat Raporu ile bombaların seri numaraları arasındaki benzerlikler kesinleştirilmişti.

SORUŞTURMA DOSYALARI EKTE

DANIŞTAY ile Ergenekon arasındaki bağlantıyı gösteren diğer kanıtlar ise şöyle: l Muzaffer Tekin ve 10 Ergenekon zanlısının ifadeleri, l Engin Bağbars’ın Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısıyla ilgili beyanları. l Semih Tufan Gülaltay’ın bilgisayarından çıkan 53 kişilik liste. l Doğuş Factoring’in sahibi Ayhan ve İlhan Parlak hakkındaki soruşturmalar. l Ayhan Parlak hakkında haraç suçundan açılan dosya. l Banker Yalçın Doğan’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma.

star



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs