zor anları | " /> zor anları | "/>

En Sıcak Konular

Sezer'in zor anları

10 Temmuz 2008 11:52 tsi
Sezer'in zor anları DSP Parti Okulu’nda Gençlik Meclisi 2008 Yaz Dönemi Staj Programı’na katılan öğrencilerle bir araya gelen Zeki Sezer, öğrencilerin terleten soruları karşısında zor anlar yaşadı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türk Parlamenterler Birliği ve Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü’nün düzenlediği “Gençlik Meclisi 2008 Yaz Dönemi Staj Programı”na katılan 120 üniversite öğrencisi ile DSP Parti Okulu’nda bir araya geldi. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Sezer, konuşmasının ardından katılımcı öğrencilerin terleten sorularına muhatap oldu.

Sezer de Ergenekon operasyonundan kaygılı

Sezer, bir öğrencinin “Ergenekon davası bir yargı davası mıdır, AKP davası mıdır?” sorusu üzerine “İktidar idareye karışabiliyor. İdare Hükümet’te. İdare bir şeyler bulup toplayıp, yargıya götürüyor. Yani, polis, emniyet güçleri bunu yapıyor. O yüzden toplumun büyük kesiminde, bende de kaygı var” iddiasında bulundu.

Ergenekon soruşturmasında hükümeti suçladı

Bir öğrencinin Ergenekon soruşturması ile ilgili sorusuna da Sezer, “Kafalarında bir suçlu yaratıyorlar, ondan sonra da ‘nasılsa bir şeyler buluruz’ diyorlar. Yargıyı siyasallaştırmamak, o yüzden erkler ayrılığının sağlıklı işlemesini korumak, kollamak, geliştirmek gerekiyor. Buna paralel olarak, parlamento da sağlıklı bir şekilde çalıştırılmalı. Muhalefete de denetleme imkanı sağlanmalı. Ne yazık ki Parlamento’da AKP’nin 340 milletvekili var ve bu, muhalefetin denetleme imkanlarını sınırlandırılıyor. İktidarın getirdiği yasalar dışında hiçbir şey yapılamıyor. Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’nın değiştirilmesi gerekiyor” cevabını verdi.

AK Parti’yi bertaraf etmek vatan göreviymiş

“Solda ittifak için hala umut var mı?” sorusunun yöneltilmesi üzerine de Sezer, “22 Temmuz seçimlerinde DSP olarak, üstelik bir önceki iktidar partisi sıfatıyla biz seçimlere katılmadık. AKP’nin yarattığı tahribatı ülkeden bertaraf edebilmek için, kendimize göre bir vatan görevi yaptık. Dolayısıyla aslında bu birliktelik oldu. Ama aldığımız sonuç ortada. Gerçekçi olalım. AKP yüzde 47’ye çıktı. Demek ki başka şeyler yapmak lazım. Belli nedenlerle sağa gitmek ihtiyacı hissetmiş oyların bu tarafa dönmesini sağlayacak şeyler yapmamız lazım” diye konuştu. Dünyada aynı kanatlarda, sağda ve solda çok sayıda partiler olduğunu kaydeden Sezer, Türkiye’ye dayatılan yanlışlara karşı mücadele edecek bir ortamın yaratılmasının önemine dikkat çekti.

Rahşan konuşur ama biz işimize bakarız

Öğrenciler Sezer’e Rahşan Ecevit’le aralarındaki polemiği de sordu. “Sizin genel başkan olmanız için en çok ısrar eden Sayın Rahşan Ecevit’ti. Bugüne geldiğimizde sizin istifa etmeniz için en çok ısrarda bulunan Rahşan Ecevit. DSP’ye bu kadar müdahale etmesi doğru mu?” sorusu üzerine Sezer, “Bizim yönetimimize Rahşan Ecevit hiç müdahale etmedi. Ama son dönemde, belli konularda belli ki bazı görüş ayrılıklarımız var. Herkes görüşünü söyler, ama sonuçta biz işimize bakarız. O dönem tabi Rahmetli Bülent Ecevit genel başkan adayları içerisinde beni desteklemişti. Tabi ki Rahşan Ecevit de beni desteklemişti. O dönemde, örgütlerimiz, eski milletvekillerimiz, bakanlarımız da benim genel başkan adayı olmam için baskı yapıyorlardı. Ben Ecevitler’in desteğini bir onur olarak saklarım. Parti içinde bazen görüş ayrılıkları olabilir.”

Bir yanlış anlaşılma olmuş

Sezer, “Rahşan Ecevit, sizin istifa ettiğinizi söyledi ama…” diyen bir öğrenciye de “Bir yanlış anlaşılma olmuş. Ben de çalışıyorum görüyorsunuz. Karşınızdayım. Bir sorun olmaz, biz büyüklerimize saygı gösteririz, işimizi de iyi yaparız” karşılığını verdi.

habervaktim.com



Bu haber 375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs