En Sıcak Konular

ABD yaralılara kapıyı açmamış!

10 Temmuz 2008 08:31 tsi
ABD yaralılara kapıyı açmamış!
Dün meydana gelen terör saldırısında yaralı kurtulan trafik polisi Osman Dağlı'nın ifadesi dehşet verici. Okuyun...

Çatışmada yaralanan trafik polisi Osman Dağlı, tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyarete gelen komiserine, yaralandığında içeriye kaçmak için yardım istediğini ancak Amerikalı görevlilerin kapıyı açmadığını söyledi

ABD'nin İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğuna dün düzenlenen silahlı saldırı sonrasında yaralanan trafik polisi Osman Dağlı, tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyarete gelen komiserine, yaralandığında içeriye kaçmak için yardım istediğini ancak Amerikalı görevlilerin kapıyı açmadığını belirterek dert yandı.

Sarıyer Kaplıcalar Mahallesi'ndeki ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda yaşanan saldırıda, Başkonsolosluk koruma polisi Nedim Çalık, trafik polisleri Mehmet Önder Saçaklıoğlu, Erdal Öztaş ve Osman Dağlı saldırganları etkisiz hale getirmek için çalıştı. Kulübedeki Çalık, Saçaklıoğlu ve Öztaş saldırganların kurşunlarına karşılık verince çatışma çıktı. Bu arada konsolosluğun hemen ilerisinde bekleyen Trafik Vakfı'na ait çekicinin yanında trafik polisi Osman Dağlı da silahını saldırganlara doğrulttu. Çatışmada üç polis ve üç saldırgan ölürken, Dağlı yaralı olarak İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dirseğinden yaralı olan ve ameliyat geçiren trafik polisi Dağlı, hastanede yaşadıklarını komiserine anlatırken Amerikalı görevlilerin yardım etmediğini söyledi. Polis memuru Dağlı, yaralandığında içeri kaçmak için konsolosluğun kapısına doğru kendini attığını ancak Amerikalı görevlilerin kapıyı açmadığını söyleyerek komiserine dert yandı.

Amerikan güvenlik görevlilerinin içeriye girdiği çatışmada konsolosluk kapılarının da otomatik olarak kilitmendiği iddia edildi.

Öte yandan ATV Haber'in iddiasına göre İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da yaralı polise yardım edilmemesine öfkelendi. İddiaya göre kamera görüntülerinde Osman Dağlı'nın vurulması sonrasında Başkonsolosluk binasının girişine doğru, yöneldiğini ancak ABD deniz piyadesinin ve güvenlik görevlilerinin kapıyı açmamakta direnmelerine öfkelenen Cerrah "Böyle şey olamaz.Bu hiçbir şekilde anlaşılır bir şey değildir" diye tepki gösterdi.

Başkonsolosluk iddialarla ilgili sessiz kalırken, yetkililerden şu bilgi geldi: Güvenlik sistemi silahlı saldırı anında otomatik kilitleniyor. Türk polisinin de bu sistemle ilgili bilgisi var. Kapılar otomatik kapandı, dışarıda bir konsolosluk görevlisi de kaldı. Polisin sorusu üzerine bu kişi, "Kapılar otomatik kapandı. Sistem böyle" demiş. İlk yardım kiti ulaştırıldı. Görevli yaralıya müdahale etti. Türk polisiyle beraber geliştirmişler. Konsolosluk personeli silahsız ve kendisini savunamayacak durumda.

stratejikboyut



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs