Türk polisine şükran duyuyoruz! | " /> Türk polisine şükran duyuyoruz! | "/>

En Sıcak Konular

ABD: Türk polisine şükran duyuyoruz!

9 Temmuz 2008 22:37 tsi
ABD: Türk polisine şükran duyuyoruz! ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Türk polislerine, gösterdikleri fedakarlıktan dolayı şükran duyduklarını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluğunun önünde meydana gelen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Türk polislerine, gösterdikleri fedakarlıktan dolayı şükran duyduklarını ve Türk polisinin Amerikan diplomatlarını korumak için ortaya koyduğu cesareti büyük takdirle karşıladıklarını söyledi.

McCormack, günlük brifinginde yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki başkonsolosluğumuzun önünde bugün erken saatlerde meydana gelen terörist saldırıyı ABD kınıyor. Yaşamını yitiren üç polis memurunun ailelerine en derinden baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onlara, gösterdikleri fedakarlık ve yaptıkları görevden dolayı şükran duyuyoruz. Türk polisi, çok süratli ve etkili şekilde müdahale etti. Türk polisinin Amerikan diplomatlarını korumak için ortaya koyduğu cesareti büyük takdirle karşılıyoruz" dedi.

Sözcü McCormack, saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamasından ve Ankara ve İstanbul'daki Türk yetkililerinin verdiği destekten dolayı da takdir duyduklarını belirtti.

McCormack, "geçmişte olduğu gibi ülkelerimiz, terör tehdidini karşılamak için güçlü şekilde birlikte durmaya devam edecek" diye konuştu.

Sözcü, saldırının terörist nitelik taşıdığının bariz olduğunu belirterek, "bir grup insan, ABD'nin bir diplomatik tesisinin çok yakınındaki bir yere saldırıyor. Bu, tanıma göre, terörist bir saldırıdır" dedi.

McCormack , saldırıdan terör örgütü El Kaide'nin sorumlu olabileceğine ilişkin haberler bulunduğunun hatırlatılması üzerine, ''Bu noktada bunu ihtimal dışı bırakamayız. Ancak bunu destekleyecek bilgim de yok'' Saldırıdan kimin sorumlu olduğuna ilişkin Türk hükümetiyle birlikte çalışma çabalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

McCormack, saldırının duyulması üzerine başkonsolosluk personelinin, bina içinde emniyetli bölgelerde toplandığını ve tehlike geçince personelden herkesin emniyette olduğunun anlaşıldığını, sonra da bir noktada personelin evlerine gittiğini söyledi.

Sözcü, yarın konsolosluğun genel işler için açık olacağını, ancak vize ve Amerikan vatandaşlarının işlemleri gibi konsolosluk işlerinin yapılmayacağını belirtti.

McCormack, bu saldırı konusunda önceden özel bir tehdit aldıkları yönünde bilgisi olmadığını dile getirirken, "ancak Türkiye'de ve bölgede gerçek tehdit ortamı var. Yetkililerimiz gerekli güvenlik önlemlerini alıyor" dedi.

Sözcü, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın, ekibiyle toplanarak bazı ilave güvenlik önlemlerini ele aldığını kaydetti.

AA



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs