En Sıcak Konular

Fırat'tan Baykal'a vekalet önerisi!

9 Temmuz 2008 22:10 tsi
Fırat'tan Baykal'a vekalet önerisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat: "Ergenekon'u korumak için çaba sarfedenlerin bir ilgileri, bir korkuları mı var diye düşünüyorum"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Ergenekon'u koruyanları anlayamadığını belirterek, "Acaba Ergenekon ile bir ilgileri var diye mi, korkuları var" dedi. CHP Lideri Deniz Baykal'ı hedef alan Fırat, "Avukatlıktan zengin olmuştu. Ergenekon Soruşturması'nda gözaltına alınanların vekaletini alır inşallah ama milletvekilliğinden istifa etmeli" diye konuştu.

Fırat, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Curtz'un Avrupa Parlamento Üyesi Cem Özdemir ve Almanya Federal Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekili Renate Künast onuruna büyükelçilikte verdiği resepsiyona katıldı. Fırat, resepsiyonda gündem ile ilgili soruları yanıtladı.

Baykal'ın dün CHP Grup toplantısında yaptığı konuşmada Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatacağını ima ettiği haberlerinin hatırlatılması ve "Siz, Ak Parti'nin kapatılacağını düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine Fırat, "Ben zannetmiyorum. Ama Sayın Baykal'a da sormak lazım. Biliyorsunuz avukatlığı tuttu, birilerinin avukatlığını yapıyor. Belki Anayasa Mahkemesi'nde de avukatlık yapacaktır AK Parti'ye karşı. Burada da savcılığa soyunmuştur belki. O bakımdan kulak vermekte fayda var" dedi.

"BİRİLERİ ERGENEKON'U KORUYABİLMEK İÇİN GERÇEKTEN ÇOK ÇABA SARF EDİYOR"

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın, ''Ergenekon soruşturması kapsamındaki sanıklara ait el konulan bilgisayar kayıtlarının yasaya göre delil sayılmayabileceği'' görüşünün hatırlatılması üzerine ise Fırat, "Benim anlayamadığım. Birileri Ergenekon'u koruyabilmek için gerçekten çok çaba sarf ediyor. Bazen düşünüyorum, acaba Ergenekon ile bir ilgileri mi var diye, korkuları mı var diye. Korkmaya gerek yok" dedi. Kimi kastettiniz? Sorusu üzerine ise Fırat, "Ben kimseyi kastetmedim. Kim çok ilgi gösteriyorsa veya korumanın içine giriyorsa. İddianameye çok az kaldı. Bilebildiğim kadarı ile 2 bin-2 bin 500 sayfa olduğu söylenen bir iddianame ve bu iddianamenin ekinde 2 milyonun üstünde belge var. Sonuca yaklaştıkça seste yükselmeye başladı. Acaba birileri bir şeyden çok mu korkuyor diye, aklıma hep o geliyor. Ha benim bir korkum yok onu da söyleyeyim."

AVUKATLIKTAN ZENGİN OLMUŞTU, O EKİBİN VEKALETİNİ ALSIN

Baykal'ın avukatlık iddialarına değinmesi nedeniyle CHP liderini mi kastettiğinin sorulması üzerine ise Fırat, "Vekâletini alıp almadığını bilmiyorum ama vekâlet almadan avukatlık olmaz. Müdafilik vardır ceza yasasında. Vekâlet alana kadar müdafiliği devam ediyor. Orada bir yanlış terim kullandı. Çünkü vekâlet aldığını zannetmiyorum. O ekibin müdafii olabilir. İnşallah onlar vekâlet verir, avukatlığa devam eder. Ama avukat olabilmesi için milletvekilliğinden istifa etmesi gerekli. Avukatlık kanununa göre gerekiyor" dedi. İstifa etmesini mi öneriyorsunuz sorusu üzerine ise Fırat, "Vallahi ondan zengin olmuştu. Epey kalabalık bir şey müvekkil grubu, epey çıkabilir oradan. Ben önermiyorum kendisi kabullendi onu" dedi.

8sutun



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,035 µs