En Sıcak Konular

Enerjide tarihi dönem!

9 Temmuz 2008 21:38 tsi
Tam 61 ilde aynı anda hidroelektrik santrallerinin temelleri atıldı. Bu yatırımların, Türkiye'nin geleceğini aydınlatması bekleniyor.

Enerjide dışa bağımlılık Türkiye'nin belini büküyor. Bu yıl enerjiye ödediğimiz para 52 milyar doları aşacak. Bu parayı aşağılara çekmek için yerli kaynaklara dönülüyor.

Enerjide zor günler geçiren Türkiye, ülkenin geleceğini aydınlatmak için dev bir adım attı. Tam 61 İl'de eş zamanlı olarak; hidroelektrik santrallerinin temelleri atıldı.

Bugün 61 il adına sembolik olarak Sinop, Adana, Tokat, Sivas ve Elazığ'daki baraj ve hidroelektrik santrallerinin temel atma töreni yapıldı. 56 ildeki çalışmalar da kısa sürede başlayacak. Yatırımlar tam zamanında geldi. Çünkü enerji faturası her geçen gün kabarıyor. Geçen yıl enerjiye 34 milyar ödeyen Türkiye'nin cebinden bu yıl tam 52 milyar dolar çıkacak.

Türkiye bu yatırımlarla, belini büken enerji faturalarından büyük oranda kurtulacak. Üstelik bunu yaparken cebinden bir kuruş bile çıkmayacak.

Devletin kısıtlı imkanlarıyla uzun yıllarda bitirilemeyecek bu baraj ve santraller özel sektör eliyle kısa sürede tamamlanacak.

Sırada bekleyen bini aşkın enerji projesi hayata geçtiğinde tam 20 bin 600 megavatlık enerji üretilecek. Bu miktar; Türkiye'nin elektrik ihtiyacını tek başına karşılamaya yetiyor.

Dev enerji yatırımları, binlerce insana iş imkanı sağlayacak. Su gücünden üretilecek elektriğin payı da % 35'lerden % 63'lere ulaşacak.

Suda herkesi sevindiren bu gelişmeler çok yakında orman ve madenciliğe de sıçrayacak. Özel sektörün bu 2 sektöre girmesi en çok, kasası dolacak Maliye Bakanı'nı sevindirdi.

samanyoluhaber

 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs