En Sıcak Konular

Hain saldırı için tek kelime etmedi!

9 Temmuz 2008 18:32 tsi
Hain saldırı için tek kelime etmedi!
CHP lideri Baykal İstanbul'daki hain saldırıda şehit olan polislerimiz için tek kelime bahsetmezken yine Ergenekon'un avukatlığını yaptı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde parti üye kayıt törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Karşıyaka Kapalı Spor Salonu'nda 2 bin kişinin CHP'ye katıldığı törende alkışlarla karşılanan Baykal, hükümeti ve Ergenekon operasyonlarını eleştirmeye devam etti. Baykal, İstanbul'da ABD konsolosluğuna yapılan saldırıya ise hiç değinmedi.

Baykal, hükümetin Eregenekon operasyonlarına verdiği desteği eleştirerek şunları söyledi;

"Bu iyi bir gidiş değil. Bu nedenle 2 bin İzmirli 'ben de CHP'li olacağım' diyor. Çıkış yolu bu. İktidarda bulunanlar bunun böyle gidemeyeceğini anladılar. Onun için şimdi ortalığı karıştırma teşebbüsü içindeler. Din-siyaset, hukuk-siyaset ilişkisini bozma girişimleri var. Ellerindeki imkânları sonuna kadar kullanıyorlar. Tüm güçleri ile harekete geçtiler. Türkiye'de bir korku panik ortamı yaratmaya çalışıyorlar.

Başbakan bu kavganın en önünde. Adliyeyi bu amaçlara yönlendirmeye çalışıyor. Davanın ne zaman açılacağını, iddianamenin ne zaman yazılacağını Başbakan'dan dinliyoruz. Ben de 'sen savcı mısın' dedim. O da buna alındı. Sen 'avukat mısın' dedi. Ben de diyorum ki 'evet ben mazlumların, ezilenlerin avukatıyım.' Adamı örgütün kasası diye içeri aldılar. 11 ay sonra ölüsünü tahliye ettiler. Bunun hesabını sormayacak mıyız?

12 Eylül döneminde bile böyle bir olay olmadı. 'Mafya ve çeteye savaş açtık' diyorlar. Kim o mafya? Kim o çete? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en kritik noktalarında yıllarca görev yapmış insanlar mı? Sen çeteyi mafyayı kendi çevrende ara. Temiz eller kim sen kimsin? Sabredin sakın teslim olmayın. Bu yıldırma girişimlerine boyun eğmeyin! Bir zamanlar İzmir'i istiyoruz dediler. İzmir'i kimden ve kimin adına istiyorsun? İzmir'i kimin adına alacaksın? O dizlerinin dibinde oturduğun Hikmetyar adına mı alacaksın. İzmir Türkiye'nin, demokrasinin kilididir."

cihan



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs