derin şüphe | " /> derin şüphe | "/>

En Sıcak Konular

Banka soygununda derin şüphe

9 Temmuz 2008 18:28 tsi
Banka soygununda derin şüphe Ziraat Bankası Ankara şubesinde 6 Temmuz 2008’de gerçekleştirilen esrarengiz soygun ile ilgili Ankara kulislerinde şok iddialar dolaşıyor

İddialara göre soygunun amacı para değil, özel kasalarda bulunan ve Ergenekon operasyonu ile bağlantısı olan belgeler. 
  
Ziraat Bankası Ankara Şubesi’nde geçtiğimiz günlerde eşine az rastlanır bir yöntemle soyuldu. İlk bakışta para için yapıldığı düşünülen soygun, yapılış şekli göz önünde bulundurulduğunda anormal olarak nitelendiriliyor. Zira soyguncuların önceden belirledikleri kasalara adeta nokta atışı yaptıkları belirtiliyor.

Para değil Ergenekon’la ilgili belgeler mi çalındı?

Ankara kulislerini sarsan şok iddialar ise, çalınan kasalarla ilgili. İddialara göre, Ziraat Bankası Balgat şubesinde bulunan özel kasaların bir kısmı yabancı büyükelçilik çalışanlarına ait ve kasalarda Ergenekon operasyonu ile ilişkisi bulunan belgeler gizli.

Sinan Aygün’ün de özel kasası var mıydı?

Ergenekon operasyonu ile bağlantılı belgelerin muhafaza edildiği özel kasalardan birinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan ATO Başkanı Sinan Aygün’e ait olabileceği de öne sürülüyor.

Şu ana kadar kimse sahip çıkmadı

Soygunun gerçekleştiği 6 temmuz tarihinden bu yana çalınan kasalara kimsenin sahip çıkmaması iddiaları güçlendirirken, özel kasalarla ilgili bilgilerin sadece banka müdürü ve kasa sahibi tarafından malum olduğu biliniyor. Bu nedenle de çalınan kasalara kimse sahip çıkmayabilir.

Kasalardakini sadece sahibi bilebiliyor

Bankalarda bulunan özel kasalar, özel bir protokole bağlı olarak kiralanıyor. Banka müdürü ve kasayı kiralayacak kişi arasında yapılan özel bir protokolle bu işlem gerçekleşiyor. Kasada ne bulunduğunu ise sadece sahibi bilebiliyor.


Elçiliklerden de sahiplenen olmadı

Yabancı elçiliklerden de şu ana kadar kasalara sahip çıkılmaması derin şüpheyi güçlendiren ayrıntılar arasında yer alıyor.

Gizli ilişkiler ağı Cumhuriyet’le başladı

Ergenekon operasyonundaki son tutuklamaların ardından ilginç ilişkiler ağı, ABD’ye kadar uzanmıştı. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’a, sorgu sırasında ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in 3 yakın elemanıyla Cumhuriyet Gazetesi Washington Temsilcisi Elçin Poyrazlar’ın yaptığı gizli toplantının sorulmasıyla kirli ilişkiler ağı ortaya çıkmıştı. Alınan bilgilere göre, “14 Şubat 2008 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in 3 yakın elemanıyla Cumhuriyet Gazetesi Washington temsilcisi Elçin Poyrazlar gizli toplantı yaptı. İlhan Selçuk’un, isteğiyle gerçekleşen gizli toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine kimin düşünüldüğü konusu tartışıldı. Cumhuriyet Gazetesi, bazı belgeleri, Dick Cheney’in yardımcılarına verdi. Amerikalı yetkililer, Elçin Poyrazlar’a ‘bu görüşmelerimizi yazma’ dediler.”

habervaktim.com



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,934 µs