Ne oluyor: 6 dakikada üç haber! | " /> Ne oluyor: 6 dakikada üç haber! | "/>

En Sıcak Konular

Ne oluyor: 6 dakikada üç haber!

9 Temmuz 2008 15:18 tsi
Ne oluyor: 6 dakikada üç haber! Türkiye şu an tamamen farklı bir gündemle uğraşıyor ama ajansların son altı dakikada üst üste ve sıralı olarak geçtiği üç haber “garipsenmeyecek” gibi değil. Bu haberlerin tamamı İran’a yönelik, İran’la ilgili. Ve hepsi de sanki bi


14:59: Obama: İran büyük bir tehdit

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin Demokrat Parti adayı Barack Obama, İran'ı “büyük bir tehdit” olarak niteledi.

Obama, ABC televizyonun bir programında, Basra Körfezi'ndeki tatbikatında bugün 9 füze denemesi yapan İran'a yönelik daha sert yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

Barack Obama, “İran büyük bir tehdit. İran'a sıkı baskı uygulamak için müttefiklerimizle birlikte çalıştığımızdan emin olmalıyız” diye konuştu.

İran Devrim Muhafızlarının Basra Körfezi'nde devam eden tatbikatında bu sabah, orta ve uzun menzilli karadan karaya 9 füze denemesi yapılmıştı.

14:58: Rice: İran tehlikesi hayali değildir

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran'ın yeni uzun menzilli füze denemeleriyle ilgili olarak, "İran tehlikesinin hayali olmadığını" söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Rice, İran'ın nükleer programı ve silah geliştirme alanındaki çalışmalarının küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.

İran'ın yeni uzun menzilli füze denemeleri hakkında endişelerini dile getiren Rise, "İran tehlikesi hayali değildir" diye konuştu.

Giderek daha uzun menzilli silah üretmeye başlayan İran'ın silah geliştirme gücünün herkesçe önemsenmesini isteyen Rice, "İran'ın geliştirdiği füzelerin menzili sürekli artıyor. Rusya, bu füzelerin kendisine kadar uzanabileceğini de görmek zorundadır" dedi.

14:54: İran füzeleri her an fırlatmaya hazır

İran, olası bir ABD ve İsrail saldırısında orta ve uzun menzilli füzeleri düşman hedeflerine fırlatmaya hazır olduğunu bildirdi.

Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Selami, muhtemel bir ABD ve İsrail saldırısına "ani, kesin ve yıkıcı" cevap vereceklerini söyledi.

Basra Körfezi'nde devam eden tatbikatla bugünkü füze denemelerinin düşmana "uyarı" amacı taşıdığını ifade eden Selami, "Düşmanlar askeri ve siyasi tehditlerini dikkatlice yeniden gözden geçirsinler ve yanlış hesap yapmasınlar" dedi.

İranlı komutan, "Elimiz her zaman tetikte ve füzelerimiz her an düşman hedeflerine fırlatılmaya hazır" diye konuştu.

Devrim Muhafızlarının Basra Körfezi'nde devam etmekte olan "Yüce Peygamber-3" adlı tatbikatının bu sabahki bölümünde, orta ve uzun menzilli karadan karaya 9 füze denemesi yapılmıştı.

Tatbikatta 170 ve 400 kilometre menzilli "Fatih" ve "Zelzal" füzeleri ile 2 bin kilometre menzilli "Şahap-3" füzelerinin başarıyla fırlatıldığı belirtilmişti.

Füzelerin manevra kabiliyeti yüksek, hızlı, akıllı ve her hava koşulunda fırlatılabilecek teknik özelliklere sahip olduğu kaydedildi.

Savaş gemileri, denizaltıları, hücum botları, savaş uçakları ve saldırı helikopterlerinin katıldığı tatbikatta ağırlıklı olarak karadan karaya, sahilden denize, karadan havaya ve denizaltından fırlatılabilen füze savunma sistemlerinin denendiği bildirildi.



Bu haber 2,665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,075 µs