İran füzeleri Obama'yı korkuttu | " /> İran füzeleri Obama'yı korkuttu | "/>

En Sıcak Konular

İran füzeleri Obama'yı korkuttu

9 Temmuz 2008 14:56 tsi
İran füzeleri Obama'yı korkuttu İran füzelerini denedi, dünya ayağa kalktı! Beyaz Saray, denemelerin durdurulmasını isterken İran, tersledi!

İran’ın İsrail’i de vurabilecek şekilde uzun menzilli füze atışı tatbikatı yapmasının ardından, Beyaz Saray İran’ı daha fazla füze testi yapmaması yönünde uyardı. İran ise, tatbikatın askeri güçlerinin sadece küçük bir bölümünü gösterdiğini açıkladı.
İran Devrim Muhafızları Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, uzun menzilli Şahap 3 füzelerinin denendiği tatbikatın asıl amacının, savunma alanında ulaşılan yeterlilik ve kabiliyeti göstermek olduğu belirtildi. Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe ise olayın ardından yaptığı açıklamada, İran’ın, eğer dünyanın güvenini istiyorsa, daha fazla füze atışı tatbikatı yapmaktan kaçınması ve balistik füze üretimini derhal durdurması gerektiği uyarısını yaptı.
Beyaz Saray’ın açıklamasında, İran’a tatbikatlarla ilgili uyarı yapılırken ABD ve BM Güvenlik Komseyi’nin İran’ın nükleer amaçları konusunda diplomatik araçlara bağlı kalacağını da belirtti.

İran Devrim Muhafızları Komutanlığı ise, “Füze denemeleri, İran’ın savunmadaki azim, irade ve gücünün sadece küçük bir bölümünü düşmanlara göstermektedir” ifadesini kullandı.

İran, ABD ve İsrail’in son dönemlerde artan askeri saldırı tehditlerine karşı cevabının “sert ve kesin” olacağını bildirmişti. İsrail’in bütün noktaları ve ABD’nin bölgedeki üsleri ve savaş gemileri İran füzelerinin menzilinde bulunuyor.

İran Obama'yı da korkuttu
ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin Demokrat Parti adayı Barack Obama, İran'ı ''büyük bir tehdit'' olarak niteledi.

Obama, ABC televizyonun bir programında, Basra Körfezi'ndeki tatbikatında bugün 9 füze denemesi yapan İran'a yönelik daha sert yaptırımlar uygulanması çağrısında bulundu.

Barack Obama, ''İran büyük bir tehdit. İran'a sıkı baskı uygulamak için müttefiklerimizle birlikte çalıştığımızdan emin olmalıyız'' diye konuştu.

Demokrat Parti adayı Obama, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'e karşı yarışacak.

İran Devrim Muhafızlarının Basra Körfezi'nde devam eden tatbikatında bu sabah, orta ve uzun menzilli karadan karaya 9 füze denemesi yapılmıştı.

internethaber



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,836 µs