En Sıcak Konular

Büyükanıt - Sağlar duruşması başladı

9 Temmuz 2008 13:47 tsi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile eşi Filiz Büyükanıt'ın, yayımlanan bir köşe yazısıyla ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' gerekçesiyle, Birgün Gazetesi ile köşe yazarı Fikri Sağlar aleyhinde açtıkları 100 bin YTL'lik manevi

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına Yaşar ve Filiz Büyükanıt'ın avukatı Levent Koçer ile Birgün Gazetesi'nin avukatı Kemal Keleşoğlu ve Fikri Sağlar'ın avukatı Osman Oğuzhan katıldı.

Avukat Koçer, dava tarihinin belirlenmesinin ardından, Fikri Sağlar tarafından, ''Büyükanıt'ın, sahip olduğu makam ve mevkisini kullanarak bu davanın tarihini öne aldırdığı'' şeklinde iddiaları içeren açıklamalar yapıldığını kaydetti. Koçer, davalı vekilinin de duruşmanın öne çekilmesi iddiası ile ilgili değerlendirmelerini mahkemenin takdirine bıraktığını söyledi.

Birgün Gazetesi'nin avukatı Keleşoğlu, davanın, yersiz açıldığını ileri sürerek, reddine karar verilmesini talep etti.

Sağlar'ın avukatı Osman Oğuzhan, davacılar tarafından talep edilen tazminat miktarının sebepsiz zenginleşmeye neden olacağını öne sürerek, bu hususun mahkeme tarafından göz önünde bulundurulmasını istedi.

Yargıç Beyhan Azman, ''Sağlar'ın avukatının mahkemeye sunduğu ve duruşma tarihinin öne alındığına ilişkin iddiaları içeren dilekçeyi'' okuyarak, ''Mahkemelerin nasıl çalıştığını bilirsiniz. Önce bizim bir mahkememizi araştırın'' dedi.

Mahkemenin duruşma çizelgesini de önce davalı avukatlarına vererek incelemelerini isteyen Azman, daha sonra bu çizelgede yer alan bazı davaların açılış ve duruşma tayinine ilişkin bilgileri okudu. Beyhan Azman, ''Bunları keşke araştırsaydınız, öyle yazsaydınız'' diye konuştu.

Yargıç Azman, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

-DAVA KONUSU-

Davanın dilekçesinde, Fikri Sağlar tarafından kaleme alınan ve Birgün Gazetesi'nde 15 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan ''Büyükanıt'a dosya verildi mi?'' başlıklı köşe yazısında, ''Büyükanıt'a, Başbakan tarafından, Dolmabahçe sarayında yapılan görüşmede, Filiz Büyükanıt'ın yapmış olduğu harcamaları gösteren bir dosya verildiği, dosyanın içeriğinin ürkütücü olduğu'' şeklinde iddialara yer verildiği aktarılmıştı.

Dilekçede, ''Hiçbir maddi ve yasal delile dayanmaksızın tamamiyle afaki bir ifade ile Filiz Büyükanıt'ın, eşinin makam ve memuriyetine istinaden usulsüz harcamalar yaptığı şeklinde asılsız ithamlarla karşı karşıya bırakıldığı sarihtir'' denilmişti.

Dava dilekçesinde, söz konusu köşe yazısında yer alan ifadelerle Yaşar ve Filiz Büyükanıt'ın ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddia edilerek, Birgün Gazetesi ve Fikri Sağlar'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte toplam 100 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunulmuştu.

 ajanslar



Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs