En Sıcak Konular

Yaralı polisin başına ateş etti!

9 Temmuz 2008 13:42 tsi
Saldırgan yerde yatan polisin silahını alıp, kafasına iki el ateş etti...!

İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu sabah saatlerinde kanlı bir saldırıya sahne oldu. Gri bir Ford Focus marka araçla konsolosluğun önüne saat 10.55 sıralarında gelen 4 saldırgandan biri araçtan inerek kapıdaki güvenlik görevlisinin bulunduğu noktaya girdi. Saldırgan silahla güvenlik noktasındaki polise iki el ateş etti. Polis memuru yaralanarak yere düşerken, saldırgan yaralı polisin silahını alarak kafasına iki el daha ateş açtı. Bu sırada başka bir güvenlik görevlisi de saldırganı öldürdü.

Olay yerinde bulunan bir trafik ekibi de olaya müdahale etti. Bunun üzerine çıkan çatışmada üç saldırgan öldürülürken, iki trafik polisi de yaşamını yitirdi. Olay sırasında bir trafik polisi ile trafik çekicisinde görev yapan bir polis de hafif yaralandı. Şehit düşen polis memurlarının Mehmet Saçaklıoğlu ve Erdal Öztaç olduğu öğrenildi. İstanbul Valisi Muammer Güler, şehit olan polis memurlarından birinin konsolosluk önünde görevli olduğunu, diğer 2 polis memurun ise trafik polisi olduğunu belirtti.

 

Güler, saldırıda kullanılan ve olay yerinden kaçtığı belirtilen otomobil ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü, olay yeri inceleme ekibinin de silahların balistik detaylarını araştırdığını açıkladı. Güler, olay yerinde pompalı tüfek ve silahların bulunduğunu da sözlerine ekledi.

POLİS ALARMA GEÇTİ

Saldırının ardından İstanbul polisi alarma geçti. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, polise saldırının yaşandığı ABD Başkonsolosluğu’nun önüne geldi. Olay yerinde polislerden bilgi alan Cerrah, görgü tanıklarıyla konuştuğu görüldü. Bu arada saldırganların kimlik tesbiti yapılıyor.

'TERÖRE CEVAP' DİYE İNŞA EDİLMİŞTİ

"Kartal Yuvası" diye adlandırılan yeni bina 9.3 hektarlık bir alana kuruldu. Yapımına Kasım 2000'de başlanan binanın tasarımı Amerikan Zimmer Gunsul Frasca Mimarlık ile Türk Turgut Alaton Mimarlık tarafından yapıldı. Konsolosluk 83 milyon dolar mal oldu.

Dokuz şiddetindeki depreme dayanıklı olarak yapılan yeni konsolosluk binasının yapımında kullanılan malzemeler, ABD'den gemilerle özel olarak getirtilirken, inşaat sırasında en son teknolojiden faydalanıldı. 24 saat termal kamerayla gözlenen binada güvenlik sistemine 5 milyon dolar (7.1 trilyon lira) harcandı. Çevre düzenlemesi 1.4 trilyon liraya mal oldu.

 

9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilen komplekste, personel ve güvenlik elemanlarının kalacağı lojmanlar da yer alıyor. Güvenlik önlemlerinin çok yoğun olduğu bina, 11 Eylül saldırısının ardından ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell tarafından "Terörizme verilen bir cevap" olarak nitelenmişti. (kanaldhaber)
 



Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,367 µs