İnsanlara 'limonata' içirmek! | " /> İnsanlara 'limonata' içirmek! | "/>

En Sıcak Konular

Amaç: İnsanlara 'limonata' içirmek!

9 Temmuz 2008 10:42 tsi
Amaç: İnsanlara 'limonata' içirmek! Müslüman ülkelerde, ABD'nin İslam'ı yok ederek yerine Hristiyanlığı getirmek istediği yönünde yaygın bir görüş bulunduğu konusunda ABD'den açıklama.

ABD'nin kamu diplomasisinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James Glassman, terörle mücadelede fikirler savaşında kendilerini zor bir sürecin beklediğini belirterek, "Müslüman ülkelerde, ABD'nin ve diğer Batı güçlerinin, İslam'ı yok ederek yerine Hristiyanlığı getirmek istediği yönünde yaygın bir görüş bulunduğunu" söyledi.

Göreve yeni başlayan gazeteci kökenli Glassman, Washington Enstitüsü adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, yeni dönemde Washington'un dünyayla iletişiminde ABD kamu diplomasisine düşen sınavları anlattı.

ABD'nin Türkiye'deki imajına dikkat çekti

Pew araştırma kuruluşunun anket verilerine göre, Türkiye'de ABD'nin popülaritesinin çok düşük olduğunun hatırlatılması üzerine Glassman, Türkiye'nin kendileri için kaybedilmiş bir ülke olduğunu anket rakamlarına dayanarak iddia etmenin yanlış olacağını kaydetti.

Glassman, bu tür araştırmalardaki eğilimlere ciddiyetle bakılması gerektiğini, ancak verilen rakamların istikrarsız olduğunu ve bu rakamlara dayanarak sonuç çıkarılmaması gerektiğini söyledi.

Pew araştırma kuruluşuna göre, bu yıl Türkiye'de ABD'ye olumlu olarak bakanların oranı yüzde 12 olarak ortaya çıkmıştı. Geçen yılki ankette, bu oran yüzde 9'du.

'İnsanların kalplerini kazanmaktan daha gerçekçi hedeflerimiz var'

James Glassman, ABD'nin kamu diplomasisinde bundan sonra daha gerçekçi hedefler belirleyeceğinin de işaretini vererek, "Her ne kadar insanların kalplerini ve akıllarını kazanmak, çok arzulanan bir amaç olsa da, bizim fikirler savaşı kavramımız, daha acil ve gerçekçi hedefleri içeriyor" dedi.

'İnsanların limonata içmelerini sağlamalıyız'

Glassman, El Kaide ve benzeri terör örgütleriyle olan fikirler savaşındaki amaçlarını bir örnekle anlatarak, "ABD'nin değerlerini ve siyasi sistemini portakal suyu, El Kaide'nin şiddete dayalı aşırılığını da limonata olarak düşünün. Kısa dönemde bizim işimiz, bütün çabalarımız, insanların portakal suyu içmeleri için yoğunlaştırmak değil, insanların limonata içmemelerini sağlamak. Önceliğimiz, kendi propagandamızı yapmak değil, karşı tarafınkini çökertmek" diye konuştu. 

AA



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs