En Sıcak Konular

Örgütte toplu firar Karayılan’ı çıldırttı!

9 Temmuz 2008 09:51 tsi
Örgütte toplu firar Karayılan’ı çıldırttı! Terör örgütü PKK’da çözülmeler sürüyor. Hatta örgütten kaçışlar toplu firar haline dönüştü.

Örgütün sözde bölge sorumlularından ‘’Dr. Ali’’ kod adlı Yusuf Turhallı başarısızlığının ardından gözetim altına alınınca 20 adamıyla örgütten kaçarak KDP’ye sığındı. Yaşananlar KDP ve PKK arasında gerginliği artırırken, Murat Karayılan, Mesut Barzani’ye bir mektup göndererek KDP’yi tehdit etti.

Şırnak, Siirt, Bingöl ve Bitlis illerinden oluşan sözde bölge sorumluluğuna Suriyeli Fehman Hüseyin’in yakın adamı “Dr. Ali’’ kod adlı Yusuf Turhallı getirildi. Güvenlik güçlerince bölgede gerçekleştirilen etkili operasyonlar karşısında başarısız olan ve örgütün bölgede büyük kayıplar vermesine neden olan “Dr. Ali’’ kod adlı Yusuf Turhallı, Murat Karayılan’ın talimatıyla Kandil’e çağrıldı. Turhallı, örgüt elebaşılarından “Cuma’’ kod adlı Cemil Bayık tarafından sorgulandı ve Zap bölgesinde gözetim altında tutulmaya başladı.

PEŞLERİNDEN TETİKÇİ GÖNDERİLDİ
“İnfaz’’ endişesi taşıyan Turhallı, kamptan firar ederek eski görev bölgesine döndü. Arkadaşlarıyla görüşen Turhallı 20 silahlı adamıyla KDP bölgesine kaçtı. “Dr. Ali’’ kod adlı teröristin 20 adamıyla KDP’ye sığınması terör örgütü yönetiminde “şok etkisi’’ yarattığı, kadrolarını kaçmak için cesaretlendirmesinden endişe eden Murat Karayılan’ın, Yusuf Turhallı ve arkadaşlarının öldürülmesi için KDP bölgesine “tetikçiler’’ gönderdiği belirlendi.

ÇABUK İADE EDİN YOKSA..
KDP’nİn, Yusuf Turhallı ve arkadaşlarına sahip çıktığı ve PKK’lı tetikçilerin yakalanması amacıyla bölgede güvenlik kontrollerini artırdığı kaydedildi. Bunun üzerine, Murat Karayılan tarafından Mesut Barzani’ye, ‘’KDP, PKK’nın içişlerine karışmaktan vazgeçsin ve kaçan örgüt kadrolarını biran önce iade etsin. Aksi halde bölgede yaşanacaklardan PKK sorumlu olmayacak’’ diye tehdit mektubu gönderdiği bildirildi.

akşam




Bu haber 3,451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs