En Sıcak Konular

Oramiral Örnek hakkındaki iddialara ne cevap verdi?

9 Temmuz 2008 09:28 tsi
Oramiral Örnek hakkındaki iddialara ne cevap verdi? Darbe günlüklerinin yazarı olduğu iddia edilen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, iki oğlunun Sabah-atv'yi alan Çalık Grubu'yla, kendisinin de Başbakan'la gizli bağlantısı olduğu yolundaki iddialara cevap verdi.

Oramiral Örnek Star TV'ye Çıktı 
 
 
Darbe Günlükleri'nin yazarı Oramiral Özden Örnek, dün akşam Star TV'ye çıktı ve hakkındaki son iki iddiaya cevap verdi.  
 
Darbe günlüklerinin yazarı olduğu iddia edilen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, iki oğlunun Sabah-atv'yi alan Çalık Grubu'yla, kendisinin de Başbakan'la gizli bağlantısı olduğu yolundaki iddiaları dün akşam Star TV'den Murat Çelik'e anlattı.

Sorular ve cevaplar şöyle:

İDDİA 1: İki oğlunun, atv-Sabah'ı alan Çalık Grubu'yla yakın ilişkisi olduğu ve Erdoğan'la da gizli bir ilişkiye sahip olduğu iddiası.

ÖÖ: "Büyük oğlum Tolga'nın filmlerinin hepsinin başında, o yapıma kimlerin, hangi firmaların sponsor olduğu yazıyor. Bunun gizlisi saklısı yok. Küçük oğlum Burak'ın çalıştığı yer de sır değil. Herkesin bildiği, herkese açık bir bilgi. Burak, Bursa Gaz Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Gaz, Çalık Grubu'nun bir şirketi. İki bilgi de gizli değil. Senelerdir kamuoyunun gözü önünde yaşanıyor. Şimdi bu konuları, bu şekilde gündeme getirip, insanların kafalarını karıştırıp, soru işaretleri oluşturarak kim neyi amaçlıyor bilmiyorum. Başbakan'la benim aramda sanki gizemli bir ilişki varmış gibi göstermeye çalışıyorlar."

Burak Erdoğan'ın askerliği...

İDDİA 2: Başbakan'ın oğlu Burak, askerliğe elverişli olmadığına dair raporu Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nden aldı. Ve bu hastane, Donanma Komutanlığı'na bağlı. O dönemin Donanma Komutanı da Özden Örnek.

ÖÖ: "Bu konuyu hiç bilmiyorum. Ayrıca, Gölcük'teki Donanma Komutanlığı ile İstanbul'daki o hastane arasında hiçbir emir komuta münasebeti yok. Bunu bile bilmiyorlar."

Meclis'e verilen soru önergesi

İDDİA 3: CHP'li vekilin, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye bir soru önergesi verdi ve Örnek'in iki oğlunun Çalık Grubu'yla ilişkilerini sordu.

ÖÖ: "Bu önergenin verilmesine en çok ben sevindim. Herşey ortaya çıksın."

İDDİA 4: İstanbul Bayrampaşa'da, Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek'e ait bir arazinin kamulaştırılmasıyla ilgili yaşanan anlaşmazlık ve dava sürecinin sonunda, Sevil Örnek'in Başbakan'dan araya girmesini rica ettiği ve Erdoğan'ın devreye girmesiyle, Bayrampaşa Belediyesi'nin birkaç trilyonluk ödeme yaptığı.

ÖÖ: "Bu konu da baştan sona yanlış bilgilerle ortaya atılan ve karalama amaçlı bir iddia. Birincisi, Bayrampaşa değil, Gaziosmanpaşa. İkincisi arsa değil, belediyenin yıkım kararı aldığı bir hanın, bir - iki odalı bölümü. Sene 1995. Refah Partisi iktidarda. Eşime, yıkılan yer karşılığı o zamanın parasıyla 6 milyar lira ödendi. Eşim de dava açtı ve 1998'de mahkeme, ödenmesi gereken miktarın 150 milyar lira olduğuna hükmetti. Belediyeden eşimi çağırdılar ve bir feragat belgesi imzalatıp bu paranın yaklaşık yarısı olan 85 milyar liralık ödeme yaptılar. Avukatlar, belgenin geçersiz olduğunu söyleyip yeniden dava açtı. Mahkeme, 75 milyar lira daha ödenmesine karar verdi. Ancak belediye bu ödemeyi yapmadı. Biz de açıkçası bu olayı o dönemlerde herkese anlatıyorduk. 2003 yılında, ben Donanma Komutanı iken, Gölcük'te bir gemi indirme töreni vardı. Deniz Kuvvetleri Komutanı ev sahibiydi. Meclis Başkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı da o törene katıldı. O törende, ki eşim Başbakan'la ilk kez karşılaşmıştı. Başbakan eşime, 'Sizin bir istimlak sorununuz varmış'deyince Eşim de konuyu anlatmış. Bir süre sonra eşimi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı aradı ve davet etti. Mahkemenin hükmettiği o 75 milyar da ödendi. Tabii biz o zaman anladık Başbakan'ın ilgilendiğini ve sonra ilk karşılaşmamızda da kendisine teşekkür ettik."
 
zaman



Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs