Başsavcı'ya suikast planı evinde! | " /> Başsavcı'ya suikast planı evinde! | "/>

En Sıcak Konular

Başsavcı'ya suikast planı evinde!

9 Temmuz 2008 09:12 tsi
Başsavcı'ya suikast planı evinde! 
Ergenekon soruşturmasının 6. dalga operasyonunda emekli orgeneraller Tolon ve Eruygur'un evlerinde ele geçirilen belgeler terör örgütünün şifrelerini tek tek çözüyor. Doğu Perinçek'in bilgisayarında ele geçirilen başsavcıya suikast planlarının benzeri,

'Terör örgütü kurmak' suçlamasıyla tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un evlerinde ele geçirilen belgeler Ergenekon yapılanmasını ortaya koydu. Belgelerde koas ortamı oluşturmak için 1 Mayıs'ta Taksim'de kanlı eylem planlayan örgütün Yargıtay Başsavcısı'na da suikast düzenleyeceği tespit edildi. Örgütün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ı da fişlediği belirlendi


Ergenekon soruşturmasının 6. dalga operasyonunda emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un evlerinde ele geçirilen belgeler terör örgütünün şifrelerini tek tek çözüyor. Ergenekon kapsamında tutuklanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in bilgisayarında ele geçirilen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'ya suikast planlarının benzeri, emekli orggeneral Şener Eruygur'un ofisinde de bulundu. Emekli Orgneral Hurşit Tolon'un evinde ise 1 Mayıs'ta Taksim'i kana bulayacak eylem planlarına ilişkin belgeler ele geçirildi.

Tutuklanan Albay Atilla Uğur'un da örgütün tetikçilik görevi verdiği 'Sahte Yeşil' lakaplı Osman Gürbüz'le buluşmaları polis tarafından kayda alındı.

ÖRGÜTÜ ÇÖZECEK ŞEMA ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'ndeki ofisinde ele geçirilen belgelerde Ergenekon'un şeması ve eylem planlarına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. Belgelerde kaos ortamı oluşturmak amacıyla çeşitli suikastlar planlandığı belirlendi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile üst düzey bir askere suikast planlarının belgeler arasında yeraldığı ileri sürüldü. Ergenekon'da tutuklanan İşçi Partisi lideri Perinçek'in bilgisayarında ele geçirilen suikast planının Eruygur'un evinde bulunla ilişkili olduğu iddia edildi.


2- Bombaların sahibinden mesaj almış

Mahkemede bilgisayarında çıkan Oktay Yıldırım imzalı mektubun kimin tarafından gönderildiğini bilmediğini söyleyen Eruygur, “Ben genellikle tanımadığım kişilerden gelen mesajları silerim. Bana yüzlerce bu şekilde mesaj gelir” cevabını verdi. Oktay Yıldırım, Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu ortaya çıkmış ve Ergnekon kapsamında tutuklanmıştı.


Perinçek'in Danıştay'a saldırı krokisi

Eruygur'un ofisinde ele geçirilen Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'ya yönelik suikast planının bir benzeri İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in bilgisayarında ele geçirilmişti. Belgelerde Yargitay'ın blok blok ayrıntılı krokileri yer alırken, Yalçinkaya'nın bulundugu bloğun daha ayrıntılı biçimde çizilmesi dikkat çekmişti. Planda kameraların nerelerde oldugu, hangi bölgelerin kamera tarafından çekilemediği de işaretlenmişti. Krokide 'sarı' işaretler bulunan noktalar en kolay kaçış güzergahı olarak belirtilmişti.


3- Taksim'de 1 Mayıs'ı kana bulayacaklardı

Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon'un ev ve ofisinde ele geçirilen arşivlerinde Ergenekon örgütünün kaos ortamı oluşturmak amacıyla suikastların yanı sıra bombalı saldırılarla kanlı eylemler planlandığı tespit edildi.

Belgelerde, Ergenekon'un kaos ortamı oluşturmak için 1 Mayıs 1977'de 34 kişinin hayatını kaybettiği, 136 kişinin de yaralandığı olayların bir benzerini planladığı belirlendi. Belgelere göre örgüt, geçtiğimiz 1 Mayıs'ta Taksim'de sahnelecek bombalı eylemin tetikçiliğini Antalya'da gözaltına alınarak tutuklanan 'sahte Yeşil' olarak bilinen suç makinası Osman Gürbüz'e verdi.

SUİKAST TİMİ TESPİT EDİLDİ

Osman Gürbüz'ün ise eylem için askerden atılma çavuşlar ile PKK itirafçılarının da aralarında bulunduğu 6 kişilik suikast timi kurduğu belirlendi. Taksim Meydanı'nda onlarca insanın katledilmesini öngören kanlı planın sıkı güvenlik önlemleri ve gösteri yasağı nedeniyle gerçekleştirilemediği ileri sürüldü. 6 kişinin kimliğinin polis tarafından tespit edildiği, soruşturmada 7. dalga gözaltıların sansasyonel eylemler gerçekleştirecek bu time dönük olacağı ileri sürüldü.


4- Büyükanıt'ı fişlemişler

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde ele geçirilen arşivinde Genelkurmay Bakanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı fişlediği anlaşıldı. Tolon'un mahkemedeki sorgusunda Büyükünıt klasörünün varlığını kabul ettiği öğrenildi. Tolon'un hakimin sorusuna şu cevabı verdiği verdiği öğrenildi:

TOLON: BİRİSİ GÖNDERDİ SAKLADIM

Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ilgili kişisel ve ailevi bilgilerin bulunduğu klasör eki belgeler bana Ege Ordu Komutanlığım sırasında kimin tarafından gönderildiğini bilmediğim belgelerdir. Herhangi bir özel maksat güdülmemiştir. Özel kalem müdürüm tarafından rutin arşivleme sistemine tabi tutulmuş görev değişikliği ile ilgili belgeler 1. Ordu Komutanlığı'na oradanda emekli olunca da evime intikal ettirilmiştir.

ERUYGUR'DA DA AYNI KLASÖR

Şener Eruygur ise Büyükanıt'la ilgili klosörden haberi olmadığını belirterek “Gösterilen tüm deliller içerisinde şiddetle reddettiğim ve komplo olduğunu düşündüğüm delil, Büyükanıt ile ilgili kayıtların bulunduğu klasördür” dedi. Tolon'un mahkemede Özden Örnek'in darbe günlükleriyle ilgili soruya da “Günlüklerde benimle ilgili kısımlarda herhangi bir yanlışlık görmediğim için bu konuda tekzip yapma ihtiyacı hissetmedim” cevabını verdiği öğrenildi.


5- Albayın 'Sahte Yeşil'le buluşması kayda alındı

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde dinlemelerin yapıldığı Mali Teknik Daire Başkanlığı görevini yapan Albay Atilla Uğur ile 'Sahte Yeşil' lakaplı Osman Gürbüz'ün buluşmalarının kayda alındığı ortaya çıktı. Mahkeme kararı ile yapılan gizli izlemelerde emekli Albay Atilla Uğur ile Osman Gürbüz'ün değişik tarihlerde bir araya gelerek görüşmeler yaptığı belgelendi. Teknik takip konusunda uzman olan Albay Atilla Uğur'un, Ergenekon'un suikast timi kurmakla görevlendiridği Osman Gürbüz ile telefon irtibatı kurmadığı, yüz yüze görüşmeler yaptığı öğrenildi.

yenişafak



Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,646 µs