En Sıcak Konular

Eruygur'un tansiyon oyunu!

9 Temmuz 2008 08:14 tsi
Eruygur'un tansiyon oyunu! Savcılık sorgulaması sırasında 'aniden' rahatsızlanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un taktiği boşa çıktı.

Eruygur'un "Nöbetçi mahkeme serbest bırakabilir" düşüncesiyle, 13. Ağır Ceza Hakimi'nin karşısına çıkmama planı suya düştü.Ergenekon soruşturması kapsamında hakim karşısına çıkmadan önce tansiyonu aniden çıkan emekli orgeneral Şener Eruygur'un rahatsızlığının sebebi anlaşıldı. Eruygur'un ani rahatsızlığına, kendisini "serbest bırakma" ihtimali gördüğü nöbetçi mahkemeye çıkma taktiğinin yol açtığı iddia edildi 1 Temmuz'da gözaltına alınan emekli Orgeneral Şener Eruygur 5 Temmuz günü saat 13.00 sıralarında adliyeye sevkedildi.

Ancak aniden fenalaştı. Tansiyonu çıkan Eruygur'a iğne yapıldı, dinlendirildi. Eruygur saat 18.30'da savcı Zekeriya Öz tarafından sorguya alındı. Ancak sorgu sırasında yeniden tansiyonu yükselen Şener Eruygur için saat 20.00'de 112 Acil Servis'ten ambulans çağrıldı.

AVUKATI: İYİ DURUMDA

Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Eruygur'u doktorlar kontrol altına aldı. Eruygur'un tedavisinin sürdürüldüğü Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Kazım Arslan, Eruygur'un istirahate çekildiğini belirterek, ''Şu anda anormal bir durum yok. Sağlığı iyiye gidiyor. Sadece tansiyonla ilgili bir problemi vardı. Şu anda uykuda kendisi'' diye konuştu.

Doktorlardan aldığı bilgiye göre, telaş edilecek herhangi bir durum olmadığını söyleyen Arslan, ''Gayet iyi gidiyor. Büyük bir olasılıkla yarına (bugüne) kadar kontrolden geçirildikten sonra sorgulaması devam edecek'' demişti. Eruygur, 6 Temmuz Cumartesi sabahı tekrar adliyeye çıkarıldı. İşte tam da bu noktada çarpıcı bir iddia gündeme geldi.

Buna göre Eruygur, Cuma günü savcılık tarafından nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiğinde tutuklanacağını düşünerek 'ani rahatsızlık' planını devreye soktu. "Nöbetçi mahkeme serbest bırakabilir" denildi. Ancak, rahatsızlanarak, hakim karşısına 24 saat geç çıkma planı tutmadı ve Erguygur yine aynı hakim karşısına çıktı ve tutuklandı.

bugün



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,643 µs