En Sıcak Konular

DTP'li Sakık'ın eylemi...

8 Temmuz 2008 17:32 tsi
DTP’li Sırrı Sakık, afişli konuşma yapmaya kalkınca; Meclis Genel Kurul’u karıştı.

DTP’li Sırrı Sakık, afişli eyleme kalkışınca, AKP’lilerle tartıştı. Genel Kurul karıştı. DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gözaltında kaybolduğu iddia edilen eski HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile İlçe Sekreteri Ebubekir Deniz'in fotoğraflarının bulunduğu afişi TBMM Genel Kurulundaki kürsüye astı. Gündem dışı konuşma yapan Sakık’ın bu gösterisi, tartışmalara neden oldu.

KAYIPLARI SORDU

DTP'li Sakık, 2001 yılında dönemin HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile parti yöneticisi Ebubekir Deniz'in, jandarma tarafından gözaltına alındığını, o tarihten itibaren bu kişilerden haber alınamadığını ileri sürdü. Sakık, bu sırada yanında getirdiği Tanış ve Deniz'in fotoğraflarının yer aldığı afişi, Genel Kurul kürsüsüne astı.

AKP'LİLERLE TARTIŞTI

AK Parti'li milletvekilleri, Sakık'a tepki göstererek, afişi indirmesini istedi. Bunun üzerine Sakık, "Niye rahatsız oluyorsunuz? Bu insanlar bu ülkenin vatandaşları değil miydi? Niye rahatsız oluyorsunuz? Hani demokrattınız, hani çetelerden hesap soruyordunuz? Bu insanlar gözaltına alındılar ve hala kayıp. Niye tepki gösteriyorsunuz? Siz bu kadar demokratsınız. Bu ülkede faili meçhul cinayetler işlendi. Türkiye halkı, AK Parti'nin ne kadar demokrat olduğunu görmeli" dedi.

AFİŞE TEPKİ

Bu sırada, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Başkanvekili Mumcu'nun yanına giderek, afişin indirilmesini talep etti. Bunun üzerine Başkanvekili Mumcu, Kavas'a talimat vererek, afişi almasını istedi. "Lütfen" diye tepki gösteren Sakık, kavasa afişi vermedi ve bir süre sonra kendisi kaldırdı. Genel Kurul kürsüsünün, "halkın kürsüsü" olduğunu ifade Sakık, "Burası çetelerin kürsüsü değil. Ergenekon çeteleri bunları katletti. Bunlar bu ülkenin vatandaşı değil mi? Sizin ilçe başkanınız olmuş olsaydı ne yapardınız? Sizin vatandaşınız olsaydı ne yapardınız?" dedi.

DTP'li Sakık'ın eylemi...

AFİŞİ KALDIRDI ÖZÜR DİLEDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Necat Birinci, "Sayın Başkan kürsüden bölücülük yapıyor" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Sakık, "Özür diliyorum, ben böyle bir şey kastetmedim. 'Sizin partinizden olsaydı ne yapardınız?' demek istedim" karşılığını verdi.

Süresi dolan Sakık, konuşmaya devam etmek için ısrar etti. Ancak Başkanvekili Mumcu, izin vermedi. Uzsun süre kürsüde mikrofonun açılmasını bekleyen Sakık, sonuç alamayınca kürsüyü terk etmek zorunda kaldı.


internethaber



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs