En Sıcak Konular

Afrika darbecilere bakın ne yaptı

8 Temmuz 2008 14:50 tsi
Afrika darbecilere bakın ne yaptı
Türkiye'de ne Kenan Evren ne de başka bir darbeci henüz ceza almadı ama bakın Afrika'da darbecilere dün verilen ceza ne oldu.

Afrika ülkelerinden Ekvator Ginesi'nde 2004 yılındaki darbe girişimine karışan eski İngiliz özel kuvvetler üyesi Simon Mann, 34 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mann, Afrika'nın petrol zengini ülkelerinden Ekvator Ginesi'nin Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema'yı devirmek için düzenlenen komploda yer aldığını kabul etti.

Kendisini Ekvator Ginesi'nde iktidarı ele geçirmek isteyen yabancı işadamlarının 'piyonu' olarak tanıtan Mann, demir leydi olarak anılan İngiltere'nin eski Başbakanı Margaret Thatcher'ın oğlu Mark Thatcher ve Londra'da yaşayan Lübnanlı Eli Celil'in darbe girişiminin arkasındaki asıl isimler olduğunu kaydetti. Mark Thatcher, 2004 yılında darbe girşiminde kullanılmak üzere bir helikopter satın almakla suçlanarak tutuklanmıştı. Söz konusu paranın hava ambulansı için kullanıldığını sandığını söyleyen Thatcher, komploda yer aldığı iddialarını yalanlamış ve 450 bin dolar kefalet ödedikten sonra serbest bırakılmıştı.

Simon Mann, 4 sene önce Amerikan bandrollu bir uçakta 60'ın üzerinde paralı asker ve askerî ekipmanla birlikte Zimbabve'de yakalanmış ve bu ülkeye kaçak silah sokma suçundan 7 yıl hapse mahkûm edilmişti. Daha sonra Ekvator Ginesi'nde yapılan bazı soruşturmalar sonucu Mann ve çoğunluğu Güney Afrikalı olan paralı askerlerin Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Nguema'yı öldürmeyi planladığı iddia edilmiş ve 2008'in başında Simon Mann, Zimbabve'den Ekvator Ginesi'ne iade edilmişti.

Eski bir İspanyol sömürgesi olan Ekvator Ginesi'ni yöneten Teodoro Obiang Nguema da başkanlık koltuğuna 1979'da amcasına karşı yaptığı darbeyle oturmuştu.

aktifhaber



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs