İktidara mıntıka temizliği' | " /> İktidara mıntıka temizliği' | "/>

En Sıcak Konular

'İktidara mıntıka temizliği'

8 Temmuz 2008 14:39 tsi
'İktidara mıntıka temizliği' Ergenekon'a en ilginç benzetme DTP'li Emine Ayna'dan geldi. Ordunun hükümete mıntıka temizliği yaptırdığını iddia etti.

DTP Genel Başkan Vekili ve Grup Başkanı Emine Ayna, ''Ergenekon'' soruşturmasının demokrasi ve sivilleşme mücadelesi değil, tam tersine derin devlete bir çeki düzen verme operasyonu olduğunu iddia etti.

Ayna, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, parti kapatma davaları, Ergenekon operasyonu, darbe tartışmaları, iktidar çatışması ve siyasi gerilim ortamının ''Türkiye'yi hızla bir yol ayrımına doğru götürdüğünü'' söyledi.

MINTIKA TEMİZLİĞİ BENZETMESİ

Ergenekon operasyonunun, Genelkurmay Başkanlığının ''bilgisi, izni, onayı ve desteğiyle'' gerçekleştiğini savunan Ayna, şöyle devam etti:

''Ordu yönetiminin onayı olmadan AKP'nin özellikle de kapanma riskiyle karşı karşıya kaldığı bir süreçte böylesi bir operasyonun altına imza atması imkansızdır. Bunun en bariz örneği Şemdinli'dir. Dolayısıyla siyasal iktidara burada yaptırılan bir mıntıka temizliğidir.

Aslında buradaki sorun darbe yapılıp yapılmaması değildir. Özellikle hükümet konuyu darbe tartışmalarına odaklayarak, darbe karşıtlığını AKP'ye bir siyasal destek haline dönüştürmek istemektedir. Burada sorunun özünde ne darbe ve darbe girişimi vardır ne de bu operasyon darbecilerin tasfiyesine yöneliktir. AKP kendini iktidardan düşürmeye dönük planı boşa çıkarmayı, temiz toplum mücadelesi gibi sunuyor.''

''DARBECİLERLE HESAPLAŞMA OLSAYDI...''

Darbeye teşebbüs edenlerin gözaltına alındığını, asıl darbecilerin ise dokunulmaz olduklarını ifade eden Ayna, ''Eğer 12 Martların, 12 Eylüllerin hesabı sorulsaydı bugün bunlar yaşanmazdı. Burada gerçekten darbecilerle bir hesaplaşma olsaydı önce darbeyi yapanlar yargı önüne çıkartılırdı'' diye konuştu.

Ayna, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bu operasyon, darbeci çizgiye karşı bir demokrasi ve sivilleşme mücadelesi değil, tam tersine derin devlete bir çeki düzen verme operasyonudur. Ordu içindeki belli bir kanada dayanan Ergenekoncular gözaltına alınarak, var olan dağınıklık ve başıboşluluk giderilmeye, düzeltilmeye çalışılıyor. Deyim yerindeyse derin devlet bir reorganizasyona tabi tutuluyor.

Ergenekon operasyonunun arkasında Türkiye'nin, İran ve Ortadoğu'da daha etkili kullanılır hale getirilmesi rolü de yatıyor. Yakın bir süreçte İran'a olası bir İsrail ya da ABD müdahalesi durumunda Türkiye'ye daha etkin bir rol verilmesi gündeme gelecek. Eğer gerçek Ergenekon ortaya çıkartılmak isteniyorsa çetenin asıl faaliyetleri, Doğu ve Güneydoğu'da aranmalı; Şemdinli'de, Hakkari'de, Van'da aranmalı.''

internethaber



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs