Baskına geldiler el öptüler | " /> Baskına geldiler el öptüler | "/>

En Sıcak Konular

Baskına geldiler el öptüler

8 Temmuz 2008 13:18 tsi
Baskına geldiler el öptüler Evinin kapısını 14 polis çaldı. İçeri ayakkabılarını çıkarıp girdiler. Sonra da sırayla annesinin elini öptüler... Ve diğer detaylar...

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan eski asker, akademisyen, komplo teorileri uzmanı ve yazar Erol Mütercimler nasıl gözaltına alındığını anlattı.

Mütercimler SKY Türk televizyonunda Saynur Tezel'in konuğuydu o günü en ince detayına kadar anlattı. Kendisini almaya gelen polislerin biri hariç hepsinin çok kibar olduğunu söyledi. Şunları anlattı:

POLİSLER EVE AYAKKABILARINI ÇIKARIP GİRDİ

"14 polis eve geldi. Eve girerken istisnasız hepsi ayakkabılarını çıkardı. Bir kişi hariç hepsi çok nazikti. Ben bu işin dersini veriyorum. Tabii ki iyi polis kötü polisi oynayacaklar ki karşısındakileri çözebilsinler"

TEK NÜSHA OSMANLICA KİTABI ALMIŞLAR

Mütercimler evden alınanlar arasında "Hamidiye Gemisi" kitabının Osmanlıca basımına çok üzüldüğünü belirtti. "O Türkiye'de tektir. Türkiye'nin kültür hazinesidir. Niye aldıklarını bilmiyorum? Umarım geri gelir" dedi. Kitabı alansa Mütercimler'in "kötü polis" olarak anlattığı kişi almış. Üstelik de kitabın ilk sayfasını yırtmış.


HOCAM DİYE HİTAP ETTİLER

Mütercimler polislerin kendine "Hocam" diye hitap ettiklerini söyledi. Yazar polislere "Mutfağım emrinizdedir" dese de onlar yemeklerini hep dışarıdan getirtmişler. Tüm polisler eve gelen Mütercimler'in annesini elini tek tek öpmüş... "Ben biraz titizim" diyen Mütercimler polislerin her şeyi aldıkları gibi yerine koyduklarını da söyledi.

HÜCRE DEMEK HAKSIZLIK OLUR

Mütercimler gözaltında kaldıkları hücrenin çok temiz olduğunu üstüne basa basa söyledi. Kaldıkları yeri şöyle anlattı: "Aslında hücre demek haksızlık olur. Çok temiz iki kişilik odalar. Ama biz tek kişi kaldık. '24 saat sıcak su var. İstediğiniz zaman banyo yapabilirsiniz' dediler."

Mütercimler diğer süreçleri şöyle anlattı:

İÇİM ACIDI

"Orada otururken 'Benim burada ne işim var?' diye düşündüm. Hiçbir şey bulamadım. Ama bana yöneltilen suçlamayı öğrendiğimde yıkıldım. Terör örgütünün üyesi olarak karşılarındaydım. Teröristtim yani. İBDA-C'ci, PKK'lı gibiydim... İçim acıdı yani... 25 senemi verdim. Atatürk biyografisinin sonuna geldim. Bir Türk'ün hazırladığı ilk Atatürk biyografisi olacak ve terörist olarak suçlanıyorum...

ONLARIN KARŞISINDA HAMAMBÖCEĞİSİNİZ

Emniyette ifade verirken susma hakkımı kullandım. İfade alanların karşısında siz hamamböceğisiniz... Yaptıkları işten zevk alıyorlar. Çok ustalar. "Zevk almasak yapar mıyız" dediler bana.

POLİSLERDEN İSTEDİĞİ TEK ŞEY

Emniyetten savcılığa giderken polislerden tek şey istedim. "Arabaya inerken de binerken de elinizle başımı bastırmayın. O görüntüden nefret ediyorum" dedim. "Tamam ama kolunuza girmek zorundayız" dediler.

KENDİMİ ÇOK ACİZ HİSSETTİM

Mütercimler en çok dinleme kayıtlarını gördüğünde etkilenmiş. "Nefret ettim, internetten de nefret ettim, cep telefonundan da. Bundan sonra artık cep telefonu kullanmayacağım" diyor. "Gördüm ki özel hayatımız diye bir şey yok. İnsanların sevgilisiyle konuşması, mahremi, küfürleri her şey ellerinde. İnsan orada kendini çırılçıplak istiyor. Kendimi çok aciz hissettim"

internethaber



Bu haber 1,032 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,184 µs