'Biz mafyanın, çetenin avukatı değiliz' | " /> 'Biz mafyanın, çetenin avukatı değiliz' | "/>

En Sıcak Konular

'Biz mafyanın, çetenin avukatı değiliz'

8 Temmuz 2008 12:55 tsi
'Biz mafyanın, çetenin avukatı değiliz'
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

- Hasan Doğan, Erdem Bayazıt ve Ersin Faralyalı'ya rahmet diliyorum.

- Hasan Doğan'ın Milli Takım'ın galibiyeti karşısında yaşadığı sevinç milletin hafızasına kazındı. Hasan Doğan kısa süre önce gelmesine rağmen spor camiasına kendisini sevdirdi. İdealizmi ile Türk futboluna büyük kazanımlar sağladı. Yüzümüzü ağartan başarıların kazanılmasında onun büyük başarısı var. Vefatı büyük bir üzüntü oluşturdu. Onun boşluğunu doldurmak zor olacak.

- Onların cenazesine katılanlar farklılıklarına rağmen buluştular. Bunu iyi düşünmemiz ortak bir duyguda bulaşacak bir pay çıkarmamız lazım.

- Türkiye önemli süreçten geçiyor.Yaşadığımız süreçleri anlamlandırmak bakımdan hayati önem arz ediyor. Yaşadığımız süreci anlayabilmek için ülkemizdeki ve toplumuzdaki değişim dinamimizmini anlamak gerek.

- Yaşadığımız sancılar yaşadığımız toplumsal, siyasi ve ekonomik değişimin sonucudur. Bugün gelinen noktada toplumdan gelen süreklilik değişimi nedeniyle yeni bir safhaya gidiyor. Modernleşmeye öncülük edecek bir orta sınıf gelişmemiştir. Bunun sonucu olarak Türkiye tarım ekonomisine sahipti. Modernleşmenin ekonomik alt yapısı yeterince gelişmemişti. Siyaset de toplumdan kopuk elitler şeklinde yürüyordu. Toplum modernleşme sürecini kesintiye uğratacak bir kaynak olarak görülüyordu.

- Bugün bu siyaset anlayışını devam ettirmek isteyenler siyaset içi ve dışı aktörler varlıklarını muhafaza etmektedirler. Ülkemizin toplumumuzun ulaştığı noktayı kavrayamama meselesidir. Bugün nüfusunun yüzde 70'i şehirlerde yaşayan bir Türkiye'ye ulaştık. 50 yılda çok hızlı şehirleşme ve ekonomik değişim yaşadık. Anadolu tarım ekonomisini aşarak sanayi, girişimcilikle karşılaştı. Daha da gelişiyor. Son 5-6 yıl dünya irtibatı geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak kadar arttı.

- Hep ifade ediyorum Türkiye'de demokrasi, hukuk talebi toplumdan gelmektedir. Siyaseti toplum üstü görenleri anlayamadıkları da budur. Onlar alıştıkları eski ve köhne siyaset tarzının değişen şartlar içinde geçerli olduğunu düşünüyor. Türkiye yukardan aşağıya değil yukarıya doğru değişim yaşıyor. Bu istikamette çok mesafe aldı. Toplumsal talep ve ihtiyaçlar değişimin rotasını belirliyor. Türkiye dünyanın gereklerine uygun şekilde ilerliyor.

- Biz topluma tepeden bakmıyoruz. Aksine toplum siyasetin üstündedir. Demokrasilerde meşruiyetin temeli millettir. Sadece iktidar için değil muhalefet için de böyledir. Her zaman hesap verebilme durumundadır.

- Son zamanlard siyasi partilerin varlığını anayasaya rağmen bir kenara atma isteğinde olanlar var. Bu fevkalade yanlıştır. Çok çok yanlıştır. Kuvvetler ayrılığı ilkesine de aykırıdır. Bizler kararlı duruşumuzu sürdürmek durumundayız. Özellikle bu çatı gücünü korumak zorundadır. Buraya gelenler sallana sallana gelenler değildir. Biz oraya sığmayız ama 550 vekile oraya göndeririz diyen milletin yeridir.

- Bugün toplum dışı bir iktidar mücadelesi verenler boşuna uğraşıyor. Bugün Türkiye bunları aştı. Bu toplum bu millet evrensel standartları talep ediyor. Özgürlüklerin gölgelenmesini istemiyor. AK Parti olarak bizim işimiz krizden faydalanmak değil sorunları çözmek. Demokratik siyaset dışında çözüm yolu yoktur. Biz bunu yaptık muhalefetten de bunu bekliyoruz. Siyasi çekişme içinde olanların millete faydası yoktur. Bunu yapmak isteyenlere de faydası yoktur. Yakın tarihimiz bunun örnekleri ile doludur.

- Soğuk savaş döneminden kalan yapılanmalardan Türkiye er yada geç kurtulmak zorundadır. Böyle olgular varsa iş yargıya düşer. Yürütme yargıya adli kolluk hizmeti vermektir. Biz bunu yaptık bunu yapıyoruz.

- Bu hususta eskiden beri şikayet edilen irade bizim hükümetimizde de var. Herşeyden önce kurumlarımızı korumak haksız ve mesnetsiz tartışmalarla yıpratmamak önemli. Çünkü kurumlar bizim için var ve önemli. Tüm kurumlar dayanışma içinde çalışan devlet, demokrasi hepimiz için olmazsa olmazdır. Şu araştırılmasın demek cumhuriyetimizin geleceği için yetersiz araştırma, soruşturma uygulamayı eleştiren bir muhalefete Türkiye'nin ihtiyacı var. Hepimizin sorunlu sağduyulu olması gereken süreçten geçiyor. Bunu da milletimin dikkatine sunuyorum. Burada hepimizin görevi var. Biz milletin vekiliyiz. Aynı zamanda millet bize iktidar görevi verdi. Ama muhalefet de görevini bilmeli ve bunun gereğini yerine getirmeli.

- AK Parti demokrasiye bağlı, hukuka saygılı milletin temsilcisi oldu. Şartlar ne olursa olsun bu çizgimizi sürdüreceğiz. Milletimizin güvenini boşa çıkarmayacağız. 81 ilin ikbalini aynı çizgide düşüneceğiz. Birlik ve beraberlik içinde hedeflerimizi koruyacağız.

- İnsanımızın yüzünü güldürmek için çalışacağız. Millet iradesinin yol göstericiliğini herkes içine sindirmelidir. Biz mafyanın çetenin avukatı değiliz. Türkiye'nin mutlu ve müreffeh yarınlara emin adımlarla yürürken İtalya'da atılan adımlar bizim ülkemizde bu ne zaman yapılacak diye düşünüyorlardı. Acaba başbakanın bildiği birşey var mı. Olması lazım tabi. Çünkü hesap ona soruluyor. En az senin kadar bilmesi lazım. Aklı selimin Türkiye için doğru olanı yapmaktır.

- Türkiye o eski güvensizlik atmosferine dönmesin diye gayret gösteriyoruz. İşsizlikte, faizlerde, enflasyonda, ihracatta, ithalatta daha iyi olmalıyız. Biz karamsarlık üreten siyaset anlayışına prim vermiyoruz. Türkiye'yi büyütmek için çalışıyoruz.

- Haziran ayına ait ihracat rakamı açıklandı. Son 1 yılda 123 milyar 762 milyon dolara ulaştı. 5.5 yılda ihracat üç kattan fazla artış gösterdi. Türkiye'nin performansı, potansiyeli yeni yeni görünmeye başladı İnşallah daha iyi olacak. Biz istiyoruz ki anamuhalefet, ankara, muhalefet bunu konuşsun. Biz diyoruz ki 124 milyar dolar az desinler bize heyecan versinler. Milletin karşısına çıkıyorlar rakamları yalanlıyorlar. Bu milletin heyecanına heyecan kat.

samanyoluhaber.com



Bu haber 824 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs