En Sıcak Konular

Bu vahşete seyirci kalmışlar !

8 Temmuz 2008 10:54 tsi
Bu vahşete seyirci kalmışlar !
ABD'nin, 1950'lerdeki Kore Savaşı sırasında Güney Kore yetkililerinin yüz bin kadar siyasi mahkumu toptan kurşuna dizmesini engellemediği ortaya çıktı.

Güney Kore'de 2 yıldır çalışan "Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu"nun üyelerinden tarihçi Jung Byung-joon, "En önemli şey, Amerikalıların bu infazları durdurmamış olmasıdır. Suç mahallindeydiler ve fotoğraflar çekip raporlar yazdılar." dedi. Güney Kore askerlerinin, ilerleyen Kuzey Kore ordusuna katılmalarını engellemek için öldürdüğü kişilerin sayısının ihtiyatlı tahminlere göre yüz bini bulduğu belirtiliyor.

ABD ve Sovyetler Birliği'nin 1947'de Kore'yi kuzey ve güney olarak ikiye bölmesinden sonra, Güney'deki ABD askeri hükümeti güneyli komünistlerin partisi Kore İşçi Partisi'ni yasadışı ilan etti. 1948'de egemenlik kazanarak iktidara gelen güneydeki Devlet Başkanı Syngman Rhee yönetimi bütün solcu siyasi faaliyetleri yasakladı ve 25 Haziran 1950'de Kuzey Kore'nin güneyi işgaliyle savaşın başlamasına kadar 30 bin siyasi mahkumu hapse attı. İki Kore arasında savaş çıkmasının ardından Güney Kore hükümeti, solcu sempatizanların toplandığı Ulusal Yönlendirme İttifakı'nın üyelerini de hapse attı. Komisyon üyeleri, ittifak üyelerinin çoğunun dalga dalga yapılan infazlarda öldürüldüğüne inanıyor.

Güney Kore ordusu ve Amerikalı danışmanları 29 Haziran 1950'de güneye doğru çekilirken, Seul'den işgalci kuzey ordusunun başkent Seul'deki hapishaneleri boşalttığını ve hapisten çıkan mahkumların kuzey ordusuna katıldığı haberleri geldi. Üst düzey Amerikalı danışmanlardan Yarbay Rollins S.Emmerich, daha sonra ABD ordusu tarihçileri için yazdığı gizli notta, eskiden Pusan olarak bilinen liman kenti Busan'da olanları anlattı. 78 sayfalık bu gizli rapora göre, astlarından biri Emmerich'e bir Güney Kore alay komutanının Busan'daki hapishanede bulunan 3.500 komünist şüpheliyi Kuzey ordularına katılmalarını engellemek için kurşuna dizmeyi planladığını söyledi.

ABD Ulusal Arşivleri'ndeki bu belgeye göre Emmerich, Koreli alay komutanı albaya Kuzeylilerin Busan'a beklendiği kadar erken gelmeyeceğini belirterek, bu tür katliamlara "göz yumulamayacağını" söyledi. Ama daha sonra albaya "düşman Busan'ın dış mahallelerine gelirse hapishanenin kapısını açıp mahpusları makineli tüfeklerle vurmasına izin verileceği" söylenmiş. Yayınlanan Amerikan Ordu Tarihi'nde bulunmayan ve katliamlarla ilgili olarak ortaya çıkarılan ilk belge olarak görülen bu pasaj, Amerikan ordusunun bu tür katliamlara önceden izin verdiğini gösteriyor. Komünistlere yönelik kanlı temizlik harekâtının işgalden hemen sonra başladığı ve 1950 sonbaharına gelindiğinde, öldürülenlerin 150 kadar toplu mezara gömüldüğü kaydedildi.

Komisyon üyesi Kim, komisyonun 100 bin kişinin öldüğü tahmininin "çok ihtiyatlı" olduğunu belirtiyor. Komisyon, bu ay sonunda toplu mezarlardaki kazı işlemlerine yeniden başlayacak. En azından 2010 yılına kadar görev yapacak olan Güney Kore Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu'nun, ABD'nin sorumluluğu ile ilgili araştırmalarını tamamladıktan sonra ABD'den genel bir araştırma yapmasını isteyeceği belirtildi.

İŞTE 58 YIL SAKLI KALAN VAHŞET KARELERİ

Diri diri mezara ittiler !

 

Diri diri mezara ittiler !

 

Diri diri mezara ittiler !

 

Diri diri mezara ittiler !

 

Diri diri mezara ittiler !

 

Diri diri mezara ittiler !

 

Diri diri mezara ittiler !

 

Diri diri mezara ittiler !

 

AA




Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,987 µs