En Sıcak Konular

Tuncay Özkan 200 kişiye düştü!

8 Temmuz 2008 10:48 tsi
Tuncay Özkan 200 kişiye düştü! Tuncay Özkan, Yaşar Okuyan ve Vural Savaş gibi isimlerin "Anti-Ergenekon" mitinglerinde bir avuç insanı bulmak bile zor.

SATIŞ SONRASI İLK MİTİNG

Kanaltürk televizyonunu sattıktan sonra ilk meydan mitingini düzenleyen Bizkaçkiyiz Platformu Başkanı Tuncay Özkan ve Yaşar Okuyan Gaziantep'te, "Hukuk Devleti'ne Saygı" konulu mitinge katıldı. İstasyon Meydanı'nda yaklaşık 200 kişiye konuşan Özkan, "Sandıktan çıkarak devrim yapacaklarını" savundu. Ancak sandıkta devrim yapacağını söyleyen Tuncay Özkan'ın 22 Temmuz ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde topladığı kalabalığı toplayamaması dikkat çekti. 'Bizkaçkişiyiz' platformunun mitingine sadece 200 kişiye yakın bir grubun katılması Özkan'ın Kanaltürk'ü satışının ardından kendisine güvenen kesimler arasında da itibar kaybı yaşadığı şeklinde yorumlandı.

"ZALİM KARŞISINDA BOYUN EĞMEYİZ"

AK Parti oy veren 16 milyon kişinin de kendilerine kuracakları partiye oy vereceklerini ileri süren Özkan, "Hiçbir zalim karşısında boynumuzu eğmedik, eğmeyiz. Kimsenin zalim karşısında da eğilmesine izin vermeyiz. O yüzden biz Türkiye'nin sahibiyiz. Bu soruşturmalar biter, yargılamalar açılır. O zaman herkes boyunun ölçüsünü alır. Halkı mağdur etmeden, zanlıyı mağdur etmeden bu işlere bir çeki düzen verin. Yapılmak istenen Türkiye'nin parça parça parçalanması. Bir güvensizlik ortamı oluşturmak isteniyor. Kimse kimseye güvenmeyecek. Bin kişi bir araya toplanamayacak. Bin kişi birbirinden korkacak. İnsanlar birbirinden kaçacak. O zaman emperyalistler kazanacak. Biz birbirimize sarılacağız" diye konuştu.

"PAŞALARIN TERÖRİST OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

"Siyasetçi, çek elini kardeşim elini hukukun üzerinden, gölge etme hukuka, çekil. Yargıç vicdanı ile karar versin. Şimdi ben terörle mücadele etmiş, ömrünü bu uğurda harcamış. Milli güvenlik kurullarına katılmış iki paşanın terörist olduğuna inanmıyorum. İnanmadığım içinde diyorum ki; açıklayın kardeşim bilelim. Terörle mücadeleyi nasıl gerekiyorsa öyle yapalım ama bir açıklama yapılsın. Doğu Perinçek bir siyasi partinin genel başkanı. 13 aydan beri tutuklu, bir açıklama yok."

"SANDIKTAN ÇIKIP DEVRİM YAPACAĞIZ"

Kendilerinin darbe yapmayacaklarını belirten Özkan, sandıktan çıkıp devrim yapacaklarını iddia etti. Ankara'da seçilmiş bir kralın zalimliği ve zulmü ile tahtta oturduğunu ileri süren Özkan, "O bir zalim, zulmediyor. Şu an korktuğu tek şey var, hukuk. Diyor ki, ben hukuku aşamazsam hukuk beni aşacak. Gaziantepli niye korksun. Gaziantepli korkutacaksınız. Mitiglere gitmeyin onlar mitingden sonra darbe yapacaklar diyeceksiniz. Biz darbe yapmayacağız, sandıktan çıkıp devrim yapacağız" şeklinde konuştu.

"BİZİ DE ERGENEKON'A ALSINLAR"

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Antalya’daki mitingde yasalara aykırı dinlemeler yapıldığını söyledi. Bu delillerle hiçbir mahkemenin sanıkları mahkum edemeyeceğini öne süren Savaş, “Ben de Ergenekon soruşturmasına konu olabilirim. Mert konuşmanın zamanı geldi. Gitsinler bizi de Ergenekon’a alsınlar, o şerefe erişelim” dedi.



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,607 µs