En Sıcak Konular

CHP Eylül ayında Bürüksel'de!

8 Temmuz 2008 10:30 tsi
CHP’nin Avrupa’da lobi faaliyetleri yapacak olan iletişim ofislerinden ilki sonbaharda Brüksel’de resmen açılacak.Temsilci olarak çok parlak biri görevlendirildi.

CHP’nin Avrupa’da lobi faaliyetleri yapacak olan iletişim ofislerinden ilki sonbaharda Brüksel’de resmen açılacak. CHP yönetimi, ilerleyen dönemlerde başta ABD olmak üzere Avrupa’nın çeşitli başkentlerinde de bürolar açacak. CHP’nin Brüksel’deki bürosunun başına getirilen Kader Sevinç, çalışmaların sürdüğünü ve Eylül ayında büronun aktif olarak çalışmaya başlayacağını söyledi.

CHP ile üyesi bulunduğu Sosyalist Enternasyonal arasındaki soğuk rüzgarlar, yerini karşılıklı ataklara bıraktı. Atina’da yapılan son Sosyalist Enternasyonal kongresinde CHP’yi ve Türkiye’deki gelişmeleri yakından izlemeye ilişkin karar çıkması, parti yönetimi karşı atağa geçirdi. CHP yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı Avrupa temsilciliklerinin ilki yakın bir zamanda Belçika’nın Başkenti Brüksel’de açılacak.

CHP’nin söz konusu çalışmalarıyla ilgili olarak bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP’nin 30 yıldır Sosyalist Enternasyonal üyesi olduğuna dikkat çekti. Her sosyal demokrat partinin izlediği politikaların farklı olduğunu vurgulayan Öymen, “Bir ülkenin sosyal demokrat partisinin Sosyalist Enternasyonal’e üye olması demek, başka ülkelerin sosyal demokrat partileri ile her konuda aynı görüşte olması anlamına gelmiyor” dedi. Sosyalist Enternasyonal’in CHP’yi izleme kararını değerlendiren Öymen, bu konuda AKP’yi suçladı. AKP’nin bu konuda CHP karşıtı politika yürüttüğün öne süren Öymen, kampanyanın sonuçsuz kaldığını söyledi. Öymen, Sosyalist Enternasyonal’le ilgili olarak bir komisyon kurma kararı aldıklarını ifade etti.

-EYLÜL AYINDA FAALİYETTE-

CHP’nin Eylül ayında resmen faaliyet geçmesi beklenen Brüksel’deki bürosuna atanan Kader Sevinç, çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Sevinç, soruları yanıtlarken, “Şu anda atama yapıldı. Çalışmalarımız sürüyor. Eylül ayı itibariyle artık ofis çalışmaya başlayacak. Şu anda ön hazırlıklar yapılıyor” dedi. Sevinç şunları söyledi:

“Bu bir Türkiye projesi, Türkiye projesi olarak yola çıktık. Eylül ayında açılışımız yapılacak. Bütün AB kurumlarıyla temaslar Eylül ayında resmi olarak başlayacak. CHP’nin temel konulara, yaklaşımları aktarılacak.

AB ile ilgili 35 tane müzakere başlığı var. Bu konularda CHP ne düşünüyor, bunları anlatacağız. AB’nin kendi iç sıkıntıları konusunda CHP ne düşünüyor bunların hepsiyle ilgili çalışmalar yapacağız.”

-BAŞARILI ÖZGEÇMİŞ-

CHP’nin Brüksel temsilcisi Kader Sevinç, Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği lisansı ve Brüksel'de CERIS ve Paris-Sud Üniversitesi uluslararası ilişkiler yüksek lisansı programlarından "onur" dereceleriyle mezun oldu.

Jean Monet Avrupa Entegrasyonu programı, İngiltere’de Oxford House College’da profesyonel İngilizce ve Harvard Üniversitesi’nde “Business Communication” alanında eğitim gören Kader Sevinç uluslararası müzakereler ve iletişim alanında akademik çalışmalarını sürdürüyor.

Ayrıca kalite yönetimi, uluslararası standartlar, insan kaynakları, ileri yönetim teknikleri ve Avrupa Birliği alanlarında çok sayıda eğitim programını tamamlayan Sevinç’in pek çok ödülü de bulunuyor.

-BAYKAL REST ÇEKMİŞTİ-

Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonal’e rest çekmiş ve gerekirse “ayrılırız” mesajı vermişti. Baykal, Brüksel’e açılan büro ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulunmuştu:

“Bizim dünyayla ilişkilerimizde çok ciddi sorunlar olduğunu ben gördüm. Sosyalist Enternasyonal’de de bizim sıkıntılarımız var. Sosyalist Enternasyonal’de de Avrupa’nın Türkiye’de etnik ayrışmaya destek veren bir takım temsilcileri var. Onlar istiyorlar ki, ulus devlet olarak Türkiye’ye sahip çıkmak yanlıştır. Onlar öyle düşünüyor diye ben bundan vazgeçecek değilim. Türkiye’yi baskı altına almaya çalışıyorlar. Biz Sosyalist Enternasyonal’le ilişkimizi yeni ve ciddi bir çerçeveye oturtacağız. Türkiye’yi şamar oğlanı haline getirmelerine izin vermeyiz. CHP’ye baskı yapmalarını kabul etmeyiz. İlkelerimizi biliyoruz. Politikalarımızı biliyoruz. Bunları müzakere ederiz, konuşuruz, anlatırız.

Bu çerçevede açıkça onlara da ifade ettik. Sosyalist Enternasyonal’le ilişkilerimizi geleceğini değerlendirmek ve öneri yapmak üzere bu komisyonu görevlendirdik. Bu komisyon Sosyalist Enternasyonal’in bize, Türkiye’ye ve CHP’ye haksızlık yaptığını gördüğümüz anda gerekli önerileri yapacaktır. Bizde onu değerlendireceğiz. Gerekirse ayrılacağız. Ayrılmak istemiyoruz ama baskı istemiyoruz.”

aktifhaber



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs