En Sıcak Konular

İşte Şener'in yeni partisi!

8 Temmuz 2008 08:38 tsi
İşte Şener'in yeni partisi! Abdüllatif Şener yeni partisinin amblemi ve ilk oluşumunu internete koydu. Şener ayrıca Ergenekon operasyonu hakkında da eleştirel konuştu.

“Yeni oluşum hareketi” adlı bir internet sitesi kuran Şener, AKP’ye ekonomi haberleriyle yüklendi. Sitede Galataport süreci, özelleştirmeler gibi haberler ve Şener’in açıklamaları yer alıyor.

Yeni bir siyasi parti kuracağı açıklayan AKP MKYK üyesi Abdüllatif Şener, ilk adımı internette attı. Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in yürüttüğü hareket “www.yeniolusumhareketi.com” ismiyle internete taşındı. İnternet sitesinde, Şener’in özgeçmişi ve son aylarda yaptığı açıklamalar yer alıyor.


Şener’in son dönemde yaptığı açıklamaların yer aldığı internet sitesinde, AKP hükümetinin ekonomi politikalarına yönelik eleştiriler içeren haberler dikkat çekiyor.

Sitede, Şener’in Türkiye ekonomisiyle ilgili yaptığı değerlendirmelere dikkat çekiliyor. AKP hükümetinde iken Erdoğan’la ters düştüğü Galataport ihalesine ilişkin basında çıkan haberler “Galataport Haberleri” diye toplandı. Yine sitede yer alan bazı haber başlıkları şöyle: “Şener’den yabancı sermaye uyarısı: Arjantin’e döneriz”, “Riskler var, fiyakalar bozulabilir”, “Hükümete protesto Şener’e alkış”, “Anketlere göre yeni lider Şener”.

Parti kursun mu?

Sitede, iki ayrı ankete yer verildi. “Abdüllatif Şener, parti kurarsa oy verir misiniz?” ve “Abdüllatif Şener aktif siyasete başlasın mı?” soruları yöneltildi. Bu arada bazı eski AKP’li vekiller de Şener’e destek veriyor.

Geçen dönem milletvekili olan Mustafa Öztürk Balgat’taki, Mahmut Kaplan ise Çankaya’daki bürosunu Şener’e verdi. Şener, yeni parti için hazırlıklarının önemli bölümünü bu iki büroda yapıyor.

ENGENEKON İÇİN NE DEDİ?

Şener Ergenekon için şöyle konuştu: "İddianame daha bir yıldır hazır değil. Bu olay üzerinden, bu olayla bağlantılı ve bağlantısız yalan-yanlış haberler yayanların var olduğunu görüyoruz. Savcı iddianamesini tamamlamamış, kim neyle suçlanıyor, açıklığa kavuşmamış. Gizli kalması gereken şeyler, bazı belli bir grup basın yayın organlarında belli ipuçları ele geçmiş gibi kamuoyu yanlış yönlendiriliyor. Bu yanlış bir şeydir.

Gerçeğe dayanmadan, olayla ilgisi olmadığı halde böyle bir oluşum Aygün’ü Başbakan beni de Cumhurbaşkanı düşünüyormuş gibi. Bunun aslının astarının olacağını hiç tahmin etmiyorum. Mantıklı bir düşünce platformu aradığımız takdirde, böyle bir oluşumun Cumhurbaşkanı olarak benden başka bulacağı kimse kalmamış mı? Böyle bir şey olamaz."

aktifhaber



Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,086 µs