Neocon planı!.. | " /> Neocon planı!.. | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da Neocon planı!..

8 Temmuz 2008 08:11 tsi
Ergenekon'da Neocon planı!.. İşte şifrelerinin kırılmasıyla ortaya çıkan korkunç gerçek...

Ergenekon kapsamında ele geçen bir bilgisayar klasöründe kaos eylemlerinin fitilinin Taksim'de düzenlenecek bombalı saldırı ve çok önemli bir başsavcıya gerçekleştirilecek ‘suikast’le ateşleneceğine dair bilgiye ulaşıldı. Eylem planı, ABD'deki Hudson Enstitüsü'nün akıl almaz Türkiye senaryosunu akıllara getirdi. Emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, istihbaratçı Albay Hasan Atilla Uğur, "Yeşil" bağlantılı Osman Gürbüz ile ATO Başkanı Sinan Aygün'ün tutuklanmasıyla sonuçlanan altıncı dalgada Ergenekon'un şeması ve eylem planları bilgisayardan çıktı.

6 TETİKÇİ BELİRLENDİ

Tutuklanan zanlılardan birinin bilgisayarından planlanan "kaos" eylemlerine ilişkin bilgi ve krokiler ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden İstanbul'a gönderilen uzman polisler bilgisayarlardaki belge ve bilgilere erişti. Şifreleri kırılarak ulaşılan klasörlerin birinden İstanbul Taksim Meydanı'nda planlanan bombalı eyleme ait bilgiler çıktı. Kaos eylemleri fitilinin Taksim'de düzenlenecek bombalı saldırı ile çok önemli bir başsavcıya gerçekleştirilecek "suikastla" ateşleneceği öne sürüldü.

NEWSWEEK’TEKİ YAZI

Bu hain saldırı planı geçen sene ABD'deki Hudson Enstitüsü'nde düzenlenen Türkiye toplantısını akıllara getirdi. Toplantıyı Hudson Enstitüsü Türkiye Masası Başkanı Zeyno Baran yönetirken, dile getirilen senaryo büyük tepkilere neden olmuştu. 2006 sonunda Newsweek Dergisi'nde "Türkiye'de darbe ihtimali yüzde 50" başlıklı yazısıyla dikkatleri çeken Baran'ın yönettiği toplantıda, Türkiye'yi kaosa sürükleyecek ilginç bir senaryo dile getirilmişti. Senaryoya göre, askerler yönetime el koyacak, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast düzenlenecek, ertesi gün Beyoğlu'nda bir bombalı saldırı yapılacak ve 50 kişi ölecekti.

GAZİ’NİN TETİKÇİLERİ

Ele geçirilen belgelerde sansasyonel eylemlerin kimler tarafından yapılacağı da öğrenildi. Eski Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile eski milletvekili Turan Çömez'in yakalama emri ile arandığı soruşturmada sansasyonel eylem ve suikastların eski PKK itirafçıları ile eski uzman çavuşlardan oluşan "tim" tarafından yapılacağı belirlendi. Kanlı Gazi olaylarına da katıldıkları yönünde ciddi bulgulara ulaşılan 6 tetikçinin kimliklerinin tespit edildiği öne sürüldü. Dava açıldıktan sonra başlatılacak yedinci dalga operasyonu ile "suikast" timinin gözaltına alınacağı belirtildi.

ADLİ DİNLEMEYE TAKILDI

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı Beldesi'ndeki yazlığında gözaltına alınan ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı Adası'nda sorgulayan emekli Kıdemli Albay Hasan Atilla Uğur ile Ergenekon'un "Yeşil"i olmakla suçlanan Osman Gündüz arasındaki telefon görüşmeleri adli dinleme ile kayda alındı.

GİZLİ KAMERA KAYDI

Jandarma Genel Komutanlığı'nın "en kilit" birimi sayılan telefon dinlemelerin yapıldığı Mali Teknik Daire Başkanlığı da yapan Uğur ile Gündüz'ün buluşmaları da "gizli izleme" kararı ile kameraya çekildi. Telefon dinleme ve gizli izleme konusunda "uzman" olan istihbaratçı Uğur'un "tekniğe düşmemek" için Gündüz ile yüz yüze görüşme yaptığı öne sürüldü.

bugün



Bu haber 1,517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,224 µs