En Sıcak Konular

'CHP, mağdurların kemiklerini sızlattı'

7 Temmuz 2008 22:53 tsi
AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergeneken soruşturmasıyla ilgili tavrının 'saç baş yoldurtacak izahı mümkün olmayan bir travma' olduğunu söyledi.

Aykan, CHP'nin karanlık cinayetlerin mağdurlarının kemiklerini sızlattığını belirtti.

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şiddetin hiç bir şartta müdafaa edilemeyeceğine dikkat çeken Aykan, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili; "Herkesin kanını donduracak iddialarla karşı karşıyayız. Şimdilik sorgulama sürecindeyiz. Yargılama sürecinde durum daha net olarak aydınlanacaktır. Susurlukla uç veren bu sürecin hedefi demokratik düzendir. Olayın muhatabı sadece AK Parti değil bütün parlamenter düzendir." değerlendirmesinde bulundu.

"Terör yapılanmasının iki ayağı olduğu anlaşılıyor" diyen Akyan, Türkiye'nin bu işlere aşina olduğunu, Savcının 'Çete' diye suçladığı kimselere CHP'nin 'Muteber' kavramıyla sahip çıktığının altını çizdi.

CHP'nin savcı Zekeriya Öz'ü hedef aldığını ileri süren Aykan, "367 kararında yargıya tehdit ve talimat yağdıran, kapatma davasında yargıya baskı yapıldığını savunan CHP, çifte standart içindedir. İşine geldiğinde yargının yanında, işine gelmediğinde karşısında olan CHP, şimdide savcı Zekeriya Öz'ü hedef almış durumdadır. CHP'nin tavrı tarihi çizgisine uygundur ve bu tavır Türk demokrasisi adına utanç vericidir. Bu tavır Sosyalist Enternasyonale kadar tepki çekiyor. 'Ben sosyal demokratım' diyerek özgürlüklerin karşısına dikilen bir parti her halde dünyada kalmadı. ÖDP'li Ufuk Uras'a da kulaklarını tıkamışlar. Dün Susurluk olayında sokaklara inen CHP'nin bu günkü tavrı da o gün samimi olmadıklarını gösteriyor. CHP karanlık cinayetlerin mağdurlarının kemiklerini sızlatıyor." ifadelerine yer verdi.

Tarihi bir kırılma noktasında olduğumuza işaret eden Aykan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Yol ayırımına geldik dayandık. Ya milli irade, ya karanlık bir süreç. Hangi millet karanlık ve kanlı süreçlerle aydınlığa çıktı ki biz çıkalım. Ordumuzu da derinden yıpratan bu sürece komuta kademesi tavırlı dururken, Sayın Baykal'ın tavrı saç baş yoldurtacak izahı mümkün olmayan bir travmadır. Ülke adına, demokrasi adına tam bir şansızlık, yazık çok yazık. Umarım CHP'ye sağduyu hakim olur."



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs