En Sıcak Konular

Büyükanıt'tan sağduyulu mesaj!

7 Temmuz 2008 20:55 tsi
Büyükanıt'tan sağduyulu mesaj! Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt: "Bütün sorunları askerler çözemezler. Bize düşen, ülkeler arasında pozitif bir güvenlik ortamı yaratmak."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Bütün sorunları askerler çözemezler. Bize düşen, ülkeler arasında bir güvenlik ortamı yaratmak, ülkeler arasında pozitif bir güvenlik ortamı yaratmak. Bunu askerler yapabilir. Bizim askerler olarak yarattığımız bu güvenlik ortamından, politikacılar, diplomatlar o kapıdan girerek sorunun çözümüne katkıda bulunabilirler. Biz bu metoda inanıyoruz" dedi.

Büyükanıt, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Gloria Golf Resort Otel'de düzenlenen 2. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı'nın düzenli danışma ve görüşmeler yapmak suretiyle katılımcı ülkelerin silahlı kuvvetleri arasında mevcut olan dayanışma ve işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçladığını bildirdi.
Bugün yapılan toplantının Balkan ülkeleri arasında mevcut olan dostluk ve dayanışmanın daha ileri taşınması amacıyla silahlı kuvvetler arasındaki işbirliği seviyesinin artırılması hedefine bağlılığın göstergesi olduğunu ifade eden Büyükanıt, toplantı ile gelecek yıllarda icra edilmek üzere birçok müşterek askeri faaliyet ve kurs etkinliklerini planlamak üzere değerlendirmeler yaptıklarını ve görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, bir gazetecinin Türk ve Yunan jetlerinin zaman zaman Ege'de karşı karşıya gelmeleri ve kıta sahanlığına ilişkin konuların gündeme geldiğini belirtmesi üzerine, "Geçen sene bu toplantı Selanik'te yapıldı. Aynı soru bir Yunan gazeteci tarafından bana soruldu" dedi. Bu toplantının Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı olduğunu hatırlatan Büyükanıt, toplantının ikili ilişkilerin ele alındığı bir toplantı kapsamında olmadığını vurguladı. Büyükanıt, şöyle konuştu:

"Burada, bütün Balkan ülkelerini ihtiva eden, Balkanlar'daki güvenliğin daha ileriye gitmesinde alınacak tedbirleri öngören daha geniş bir pencereden bakılmaktadır. Bizim Yunanistan ile ikili askeri ilişkilerimiz her geçen gün daha iyiye doğru gitmektedir. Böyle bir konu olursa biz Yunanistan Genelkurmay Başkanı ile karşılıklı oturur konuşuruz. Geçmişte de yaptık, yine yaparız. O, iki ülkeyi ilgilendiren konudur, bütün Balkan ülkelerini ilgilendiren bir konu değildir. Yunanistan ile sorunlarımız varsa bunlar çözülemez değildir. Ben gerek Kara Kuvvetleri Komutanı olarak, gerekse Genelkurmay Başkanı olarak Yunanistan'a üç sefer gittim. Gidişimiz bunlar için, gidip konuşuyoruz. Yunanistan Genelkurmay Başkanı çok kısa süre içinde, şubat ayı içinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. Bugün ikinci defa Türkiye'de. Daha görev süresinin ilk yılında. Bunlar önemli. Kuvvet komutanlarımız başlıyor temas etmeye. Onlar da konuşacaklar, daha alt çalışma grupları var. Şunu söylemek istiyorum: Sorunlarımızı barışçıl yollarla çözmesini biz biliyoruz. Bütün sorunları askerler çözemezler. Bize düşen, ülkeler arasında bir güvenlik ortamı yaratmak, ülkeler arasında pozitif bir güvenlik ortamı yaratmak. Bunu askerler yapabilir. Bizim askerler olarak yarattığımız bu güvenlik ortamından, politikacılar, diplomatlar o kapıdan girerek sorunun çözümüne katkıda bulunabilirler. Biz bu metoda inanıyoruz."



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs