En Sıcak Konular

Cami düşmanlığı Milano’ya sıçradı

7 Temmuz 2008 20:26 tsi
Cami düşmanlığı Milano’ya sıçradı Verona’daki camiyi yıkmaların ardından hükümetteki aşırı-sağcı Kuzey Birliği, Milano’daki cami ve İslam merkezini Cuma namazını bahane ederek kapatmaya çalışıyor.

İtalya’daki İslam ve cami düşmanlığı her geçen gün artıyor. Verona’daki camiyi yıkmalarının ardından, koalisyon hükümetindeki aşırı-sağcı Kuzey Birliği’nden İçişleri Bakanı Roberto Maroni, Milano’daki cami ve İslam merkeziyle ilgili bir çözüm bulunması Ağustos sonunda kapatılacağını açıkladı. İtalyan İçişleri Bakanı, Cuma Namazı’na gelen Müslümanların kullandığı yolları ve kaldırımların vatandaşların hakkı olduğunu söyledi. Moroni, sorunla ilgili kolay bir çözüm bulunacağına inandığını da kaydetti.

Corriere Della Sera’da yer alan habere göre, şehir yöneticileri ve politikacılar sorunu tartışmak için bir araya geldi. Caminin bölgesinde yaşayan ve Cuma namazına gelen 4 bin Müslüman’ın yolları ve kaldırımları kullanmasından şikayet edenlerle görüştü.

Aşırı-sağcı Kuzey Birliği lideri Umberto Bossi,  sözlerini tutabildikleri için caminin kapatılmasının kendileri için önemli bir adım olduğunu söyledi. Kuzey Birliği, Müslüman’ların garajdan bozma camileriyle birlikte İslam merkezini taşımaları ve herhangi bir yardım edilmemesini talep ediyor.

Kuzey Birliği’nin İslam düşmanı taleplerine karşı Milano Belediye Başkanı Letizia Moratti, Cuma namazı için başka bir yer bulunması önerisi de birliğin karşı çıkması ve caminin taşınması isteği yüzünden havada kaldı.

İslam merkezinin lideri Abdülhamit Şari, namaz için geçici ayarlamaları ve merkezin taşınmasını düşünebileceklerini kaydetti. Şari, kimsenin kendisiyle gelip konuşmadığını tüm tartışmanın basın aracılığıyla sürdüğünü söyledi. Merkezin lideri, ültimatomları ve tehditlere boyun eğmeyeceğinin altını çizerken, sokaklarda namaz kılınmasından rahatsız olanlar varsa merkezi kapatmak yerine polisi aramaları gerektiğini belirtti.

Kuzey Birliği’nin liderlik ettiği İslam ve cami düşmanlığı Mayıs sonunda 20 bin Müslüman’ın yaşadığı Verona’da cami yıkmıştı. İtalya’da yaklaşık 1,2 milyon Müslüman bulunuyor. 

 



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs