En Sıcak Konular

Hitler'in başını kopardılar!

7 Temmuz 2008 20:10 tsi
Hitler'in başını kopardılar! Berlin'deki Madame Tussaud'da sergilenen eski Nazi lideri Adolf Hitler’in balmumu heykelinin başı, emekli polis memuru tarafından koparıldı. Memur savaş karşıtlarının sempatisini kazandı.

Almanya’nın başkenti Berlin'de açılan Madame Tussaud müzesinde sergilenmesi bazı kesimler tarafından eleştiri alan Nazi lideri Adolf Hitler heykeli için müzede bulunan diğer heykellerden farklı olarak daha yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı.

Dokunmanın ve fotoğraf çektirmenin yasak olduğu Hitler’in balmumu heykelinin, Churcill ile karşılıklı durması da tartışma konusu olmuş, sonunda Hitler’in ayrı bir köşede sergilenmesine karar verilmişti.

"Bir daha savaş olmasın"

Haftasonu müzenin açılmasından dakikalar sonra, Frank L. adındaki 41 yaşındaki emekli polis heykelin yanına gelerek “bir daha savaş olmasın” diye bağırdıktan sonra ünlü liderin 200.000 Evro'ya mal olan balmumu heykelinin başını kopardı.

Emekli polisin kız arkadaşı Yvonna erkek arkadaşıyla gurur duyduğunu ve Hitler’e yaşattığı günler için öfkeli olduğunu belirtti.

Sol kesimin kahramanı olarak görülmeye başlayan Frank L.’ye destek veren sadece kız arkadaşı değil.
Heykelin müzeden sergilenmesinin amacının bilgilendirmeden çok kar amaçlı bir uygulama olduğunu düşünen birçok kişi Frank L.’yi haklı buluyor.

Alman Der Spiegel gazetesi yazarı Henryk Broder “Sonunda Hitler’e karşı başarılı bir saldırı!” açıklamasıyla konuyla ilgili düşüncelerini aktarmış.

Politikacılarda gerçekleşen bu saldırı için pek üzülmüş gözükmüyorlar. Sosyal Demokrat Parti üyesi Frank Zimmermann:“ Hitler’in balmumu heykelinin başını koparmak o heykeli oraya koymaktan daha büyük bir sanat.”

Madame Tussaud's sözcüsü Natalie Russ, heykelin müzede tekrar sergilenip sergilenmesinin, hasarın büyüklüğüne bağlı olacağını belirtti.

BİA Haber Merkezi - Berlin

* Bu haberi Türkçeye Ece Yıldız çevirdi. 



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs