En Sıcak Konular

Bu kadar terbiyesizleştiler...

7 Temmuz 2008 15:01 tsi
Bu kadar terbiyesizleştiler... Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i gazete önünde öldürmekle yargılanan Ogün Samast, Yasin Hayal ve avukatları Fuat Turgut dalga geçerek terbiye sınırlarını zorladılar. Samast: "Cinayetten önce beni Jennifer Lopez aradı" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın bugün görülen duruşmasında, cinayet zanlılarının ifadeleri Dink'in acılı ailesini bir kez daha kahretti.

Tetikçilik yaptığı iddiasıyla yargılanan Ogün Samast, cinayetten önce kendisini arayanlardan birinin Jennifer Lopez olduğunu söyledi. Samast'ın sözleri duruşma salonunda gülüşmelere neden olurken, azmettirici olduğu gerekçesiyle yargılanan Yasin Hayal de, "Sevgilim İsrail Cumhurbaşkanı'nın kızıymış, ben de sonradan öğrendim" diye konuştu.

İlk kez izleyici ve basına açık gerçekleştirilen duruşmanın başlamasıyla birlikte mahkeme başkanı Erkan Canak, davanın Ogün Samast'ın yaşından ötürü gizli yürütüldüğünü tutanaklara geçerek, basına ve izleyicilere açılıp açılmaması konusunda cumhuriyet savcısına görüşünü sordu. Savcının olumlu yanıtıyla karar veren mahkeme heyeti, davanın gizliliğini ortadan kaldırdı. Bunun üzerine Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım söz alarak, davanın kapalı ve gizli olarak yürütülmesini, açık olduğu takdirde basın mensuplarının yazılarıyla mahkeme heyeti, sanıklar ve tanıkların etki altında kalabileceğini öne sürdü.

Mahkeme başkanının avukatlara, "bu konuya katılan var mı?" sorusu üzerine Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, "Ben katılmıyorum" deyince Dink ailesinin avukatlarından biri, "Sen katılsan ne olur" şeklinde cevap verdi.
Davayı basın mensuplarına açan mahkeme heyeti, duruşmaya ilk kez katılan tutuksuz sanık Çoşkun İğci'nin savunmasını dinledi.

Yasin Hayal'in eniştesi olan İğci, "Ben bu davanın başında tanık idim. Sonradan sanık konumuna düştüm. Ben vatandaşlık görevimi yaptım. Yasin Hayal'in böyle bir düşüncesi olduğunu jandarmaya ilettim. Bu işi yapmasını engellemek için çaba gösterdim. Yasin Hayal, silah bulma çabasındaydı. Bana 300 YTL verdi kendisine silah bulmam için. Ben Hayal'e 'silah bulacağım' diyerek parayı ondan aldım ve onu oyaladım. Ekim 2006 yılında jandarmadan bana Yasin'in sabıkalı bir kişi olduğunu, onu izlediklerini, böyle bir cinayeti işleyecek potansiyelinin olmadığını söylediler. Yasin Hayal'in parasını geri vermemi istediler ve ben de parayı geri verdim.

Ekim 2006 yılından sonra Hayal ile görüşmedim. Bu iş olunca Yasin Hayal'in işlediğini düşündüm" ifadelerini kullandı.
Hayal'in avukatı Fuat Turgut, sanıklar Erhan Tuncel ve Ogün Samast'a sorular sormak istediğini söyledi. Mahkeme başkanının izni üzerine Turgut, Erhan Tuncel'e emniyetten ne kadar maaş aldığını sordu. "Sabit bir maaş yoktu. Ara ara maddi destekte bulunuyorlardı" diyen Tuncel, Karadeniz Teknik Üniversitesi veya Atatürk Üniversitesi'nden gizli bir çalışan olarak gösterilip maaş aldığı iddialarını yalanladı.

Avukat Turgut, Erhan Tuncel'in sık sık Eskişehir'e yabancı uyruklu sevgilisini görmeye gittiğini belirterek, sevgilisinin İsrailli olup olmadığını sordu. Tuncel, "Ben bu soruya cevap vermiyorum. Bu gelenek, örf ve adetlerimize aykırıdır. Ben size eşinizi soruyor muyum?" diyerek kızdı. Turgut'un ısrarlı soruları üzerine Tuncel, mahkeme salonundan çıkmak istediğini söyledi. Mahkeme başkanının izin vermemesi üzerine Erhan Tuncel, "Sevgilim İsrailli değil, Lübnanlıydı. Şimdi aklıma geldi. O zaman bilmiyordum ama sonradan öğrendim ki, o kız İsrail cumhurbaşkanının kızıydı" ifadelerini kullanınca salonda gülüşmelere yol açtı.
Turgut Ogün Samast'a da soru sormak istediğini söyledi. Samast, "Beni bu adamla muhattap etmeyin" diyerek duruma tepki gösterdi. Mahkeme başkanının izniyle sorularını sürdüren Avukat Turgut, "Ogün Samast Agos Gazetesi önünde iken kendisine iki telefon gelmiş. Bunlardan biri Yasin Hayal, diğeri ise Etyen Mahçupyan'dı" dedi. Bu sırada Samast'ın, "Hayır Jennafer Lopez'di" sözleri salondakileri güldürdü.

Söz alan Yasin Hayal ise, basın mensuplarının ilk kez duruşmaya katıldığını belirterek, gazeteciler aracılığıyla Muhsin Yazıcıoğlu'na selam yolladı. Hayal, "Ey Müslümanlar, ey alperenler kalbinizi ferah tutun. BBP iktidara gelinceye kadar bu kervan yürümeye devam edecek. Ogün Samast gazetenin önündeyken beni aradı. Bana, 'gazeteye girip herkesi tarayayım mı?' diye sordu. Ben de "Öyle bir şey yapma. Masum insanlar ölür, vicdan azabı çekeriz dedim" ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine söz alan Ogün Samast, telefon görüşmesinde Yasin Hayal'in kendisine içerideki herkesi öldürmesini söylediğini iddia etti. Birbirlerine yönelik karşılıklı suçlamalarda bulunan sanıkların, oturdukları sıradaki samimi tavırları ve gülüşmeleri dikkat çekti.
Duruşmaya ara verilirken, adliye nezaretine götürülen Yasin Hayal, "Yaşasın BBP", "Yaşasın alperen ocakları" şeklinde slogan attı.

İHA



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs