En Sıcak Konular

Hasan Doğan son yolculuğuna uğurlanıyor...

7 Temmuz 2008 13:20 tsi
Hasan Doğan son yolculuğuna uğurlanıyor... Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını yitiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor... Cenazden canlı yayın...

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYIN!

Hasan Doğan için, 143 gün süreyle başkanlık yaptığı TFF'nin İstanbul 4. Levent'teki merkez binasında tören düzenlendi.

Federasyon binasının bahçesinde düzenlenen törene ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, federasyon yöneticileri ve yetkilileri, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp başkanları ve yöneticileri, sporcular, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

OĞLU SELİM DOĞAN: ''DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN''

Hasan Doğan'ın Türk Bayrağı'na sarılı ve üzeri çiçeklerle kaplı tabutu önünde gerçekleştirilen törende konuşan oğlu Selim Doğan, bugün herkesin acısının çok büyük olduğunu kaydederek, ''Bu acıyı bizlerle paylaşan herkese teşekkür ederiz. O, hayatının her döneminde iyi bir örnek oldu. Ben onu örnek alarak yolundan ilerlemeye çalışacağım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin'' dedi.

DEVLET BAKANI BAŞESGİOĞLU

Törende söz alan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'ye futbolda önemli bir zafer mirası bırakan Hasan Doğan'a son görevlerini yaptıklarını aktararak, şöyle konuştu:

''İnsan, taktir edilen ömür çerçevesinde yaşar, buna inanıyoruz. Ama son dakika atılan gollerin heyecanına ve stresine dayanan yürek, bunu da aşamaz mıydı diye içimizden adeta haykırıyoruz. Başında bulunduğu milli takıma, bu ülkeye büyük zafer hediye etti. O zaferle Anadolu'nun çorak toprakları, başarıyı, sevgiyi, kardeşliği doyasıya yaşadı. Ancak sevgili arkadaşım bunun tadını maalesef doyasıya çıkaramadı. O, futbolcularına 'Cesur Yürekler' diyordu, onun da yüreği cesurdu. O, tribünde eşiyle birlikte 90 dakikayı saniye saniye kendi içinde yaşayan, terleyen bir cesur yürekti. O, yüreğinin üzerine Avrupa'nın ağırlığını koydu ve ona da dayandı, ama taktiri ilahi, aramızdan ayrıldı. Değerli dostlar, bugün metanetli olma günü. Hasan Doğan artık tüm Türk milletine mal olmuş bir spor adamı. Acısına dayanmak, boşluğuna tahammül etmek mümkün değil, ama onu sevenler nasıl milli maçlarda kenetlendiyse, bundan sonra da kenetleneceğiz. İnanıyorum ki her milli maçta Türk seyircisi, atılan her golde Hasan Doğan ile eşinin sevinçlerini hatırlayacaklar. İnanıyorum ki cesur yürekler, Dünya Kupası'nı sevgili başkanlarının mezarına getirecekler. Hepimizin başı sağolsun.''

ERZİK: ''BİR HASAN DOĞAN GELDİ VE GEÇTİ''

UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın vefatından ötürü yaşadığı üzüntüyü dile getirdiği konuşmasında, ''Bir Hasan Doğan geldi ve geçti'' dedi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin taziyelerini katılımcılara ileten Erzik, 27 Haziran Cuma günü Hasan Doğan'ın Viyana'daki Futbol Federasyonu Başkanları ve Sekreterleri Toplantısı'nda tebrikleri kabul ettiğini ve kendisinin de bunu gururla izlediğini aktararak, şunları söyledi:

''Kendisi için ne mutlu ki, bu kadar kısa zamanda UEFA ve FIFA'da kendisini sevdirmişti. Ben kendisini 3 yıldır tanıyorum. Yazık ki, Türk futboluna bu kadar emeği geçmiş, hoşgörü ile yaklaşarak önemli değerler kazandıracak değerli bir futbol adamını bu kadar kısa bir zamanda kaybettik. Kendisini bu kadar sevdirmesinde, insani değerleri öne çıkarıyor olmasının büyük katkısı olduğu kanaatindeyim. Çok kısa tanıdım kendisini. Hoşgörülü, kavgacı hiç olmayan, olayları olumlu yönde yönlendirmeye çalışan bir insandı. Hele hele futbolda kavgacı olmak bazen işe yarar. Bu değerleri daha fazla yücelterek nice yıllar el ele çalışırız ve yardımda bulunuruz demiştim. Beraber balık tutma sözü almıştı benden, gidemedik, ama ruhu şad olsun. Çok büyük hizmetler verecekti, Allah ondan razı olsun, mekanı da cennet olsun.''

Futbol Federasyonu Başkan Vekilleri Mahmut Özgener, çok büyük üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, ''Projeleri, hedefleri, idealleri hiçbir zaman sahipsiz kalmayacak. Eminim ki, o da bizleri bir yerlerden seyrederek yapılanlardan gurur duyacak'' derken, göz yaşlarını tutamadı. Lütfi Arıboğan ise en ihtiyaç duyulan dönemde Türk futbolundaki birlik ve beraberliği sağladığını dile getirerek, ''Bize düşen, bıraktığı noktadan bayrağı daha ileri götürmek, birlik ve beraberliği devam ettirmek'' ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Hasan Doğan'ın geliştirdiği Türk futbol ailesi ve üyeleri arasındaki sevgi, dostluk ve uzlaşmacı tutumunu sürdüreceklerini, bu şekilde onun kulüplere sağladığı barış ve güven ortamını geliştireceklerini söyledi.

Aziz Yıldırım, şunları kaydetti: ''Düşünceleri, icraatları ve sportif başarısıyla Türk futboluna eşsiz katkılar sağlayan TFF Başkanı, dostum Hasan Doğan'ın aziz hatırası önünde derin bir üzüntüyle bir aradayız. Sözün bittiği, duyguların ifadesinin son derece zor olduğu bir an. Ne söylenebilir ki... Kısa bir dönem önce futbol ailesinin karşı karşıya kaldığı derin kriz ortamından, özlemini duyduğumuz güven ve uzlaşı ortamına kavuşturan Sayın Hasan Doğan, bütün mesaisini Türk futboluna hizmet etmekle geçirdi. Sayın başkan Hasan Doğan daima atik, kararlı, doğru, cesur ve uzlaşmacı bir insandı. Asla onu kavgacı bir insan olarak görmedik. Onu tanıma şansına eriştiğim için çok mutluyum. Kaybetmenin de derin üzüntüsü içindeyim. Eşsiz bir dost, iyi bir aile babası ve kısaca son derece değerli bir insanı kaybettik. Onu ve gülüşünü daima özleyeceğiz. Onun döneminde futbolun ortak meselelerine, kulüplerin sorunlarına kalıcı çözümler üretildi. Kulüplerin arasındaki dostluk ve anlayış gelişti. TFF ve Kulüpler Birliği tam bir anlayış uyumu ile ortak çalışmalar üretmeye başladılar. Vizyonu ile geliştirdiği yeni uygulamalar, futbolun değerini artırdı. Bunun sonucunda tüm kulüplerimizin gelirinde önemli artışlar oldu. Tüm kulüplerimiz adına aziz hatırası önünde şükranlarımı ifade etmeyi bir borç olarak görüyorum. Düşünce ve icraatlarının Türk futbol ailesi ve üyeleri arasında sevgi, dostluk ve uzlaşmacı tutumunu sürdüreceğiz ve bu şekilde onun kulüplerimize sağladığı barış ve güven ortamını geliştireceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağolsun.''

TAZİYE DEFTERİ AÇILDI

Hasan Doğan için tören düzenlenen TFF'nin 4. Levent'teki merkez binasında taziye defteri de açıldı. Başta kulüp başkanları olmak üzere cenazeye katılanlar taziye defterine üzüntülerini dile getiren yazılar yazıp, başsağlığı dilediler.

KARANFİLLERLE UĞURLANDI

Konuşmalar ve duanın ardından, Hasan Doğan'ın naaşı cenaze aracına götürülürken törene katılanlar tabuta karanfiller attı.

Tabutu cenaze aracına kadar Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve federasyon yöneticileri ve töreni katılan diğer isimler taşıdılar.

AİLESİ ÇOK ÜZGÜNDÜ

Hasan Doğan'ın eşi Aysel, kızı Zeynep ve oğlu Selim, tören boyunca son derece üzgündü.

Özellikle eşi Aysel Doğan'ın son derece üzgün olduğu gözlenirken, konuşmalar sırasında ağladığı görüldü. Aysel Doğan, tören sonrasında yerinden kalkıp, bir süre eşinin tabutuna dokundu ve dua etti.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in konuşması sırasında anılarından bahsetmesi de Aysel Doğan'ı oldukça duygulandırdı.

Bu arada, TFF binasına Hasan Doğan'ın, üzerinde ''Unutmayacağız'' yazılı büyük bir posteri asıldı.

Diğer yandan, düzenlenen tören için TFF binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, tören birçok TV kanalından canlı olarak yayınladı.

TFF Başkanı Hasan Doğan'ın naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde TFF binasından götürüldü.

Hasan Doğan'ın naaşı, bugün öğleyin Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Fotoğraflarla Hasan Doğan


 

Star



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,571 µs